To je to što me zanima!

Prosvjed van kontrole: Digli se protiv korupcije, 450 ranjenih

Više od 450 ljudi ozlijeđeno je, a tridesetak privedeno u prosvjedu protiv lijeve vlade koji je izmakao kontroli u petak navečer u Bukureštu, objavila je u subotu policija
Vidi originalni članak

Brojnim ozlijeđenima morala se pružiti medicinska pomoć nakon što su udisali suzavac koji su koristile snage reda, dok su drugi natučeni, po bolničkim izvorima.

Tridesetak policajaca također je među ozlijeđenima, 11 hospitalizirano. 

Kritizirana od oporbe desnog centra zbog intervencije silom, policija je odgovorila da je djelovala "postupno i proporcionalno" kao odgovor na žestoke napade nekoliko desetaka huligana.

Približno 80.000 Rumunja, među kojima tisuće iseljenika koji su se posebno za tu priliku vratili u zemlju, neki u pratnji djece, okupilo se na Trgu pobjede kako bi osudili "korupciju" vlade.

Više desetaka ih je pokušalo razbiti policijski kordon bacajući kamenje i boce s vodom u pravcu snaga reda. 

Snage reda odgovorile su suzavcem te šmrkovima s vodom kako bi ispraznili trg. 

Predsjednik desnog centra Klaus Iohannis, u otvorenom sukobu sa socijaldemokratskom vladom, osudio je "brutalnu i neproporcionalnu intervenciju žandarmerije", pozivajući ministricu unutarnjih poslova Carmen Dan da se "izjasni o tijeku događaja".

Idi na 24sata

Komentari 266

  • Prva Proleterska 13.08.2018.

    E moji Hrvati imali ste i vi šansu pre 20 dana , kad ste se skupili al vama važniji fuzbal , nego vaš novćanik ! Ko vam je kriv !

  • Prva Proleterska 13.08.2018.

    Ovako je pao i Chauchescu , koji je bio malo jaći a neće ovi šmokljani ! Hrvati i Srbi , gledajte i ućite se , trebati će vam za 2 godine !

  • MarioMarca 13.08.2018.

    Vidi ovo Rumuni imaju vise hrabrosti nego mi Hrvati kako rec imaju muda ono sto je nas narod izgubio davnih dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare