To je to što me zanima!

Četvero poginulih: Prosvjedi protiv Charlie Hebdoa u Nigeru

Muslimani su u petak diljem svijeta prosvjedovali zbog novog broja časopisa Charlie Hebdo. U međuvremenu jedan od dvojice braće Kouachi pokopan je u tajnosti
Vidi originalni članak

Muslimani su u petak diljem svijeta prosvjedovali zbog novog broja časopisa Charlie Hebdo. U Nigeru je u prosvjedima poginulo četvero ljudi, a 43 ih je ozlijeđeno. Poginuli su tri prosvjednika i policajac, piše BBC. U prosvjednima u Pakistanu je ranjen fotograf francuske novinske agencije AFP. U glavnom gradu Alžira na ulice je izašlo 1000 ljudi. Prosvjednici su transparentom poručili "Ja nisam Charlie, ja sam Muhamed". Na policiju su bacali kamenje, a policajci su odgovorili suzavcem. Na ulicama Islamabada bilo je oko 1000 prosvjednika, a u Lahoreu je na ulice izašlo oko 800 ljudi. Prosvjednici su nosili transparente s porukama poput "Sramite se Charlie Hebdo" i "Ako ste vi Charlie, onda sam ja Kouachi".

Napadač iz Pariza pokopan u tajnosti

Podsjetimo braća Kouachi su napala redakciju časopisa Charlie Hebdo i ubili su 12 ljudi. Kasnije ih je ubila policija. Said Kouachi pokopan je u neobilježeni grob kod grada Reimsa kako ne bi privlačio islamiste i kako ga ne bi oskvrnuli desni radikali. Njegov brat Cherif će također u tajnosti biti pokopan u Gennevilliersu, sjevernom predgrađu Pariza, piše BBC. 

Idi na 24sata

Komentari 130

  • Progres 18.01.2015.

    Nikada ne podcijeniti sirovu snagu!Pamet a i onako važna samo danas.

  • JureDejanović 18.01.2015.

    Svi ovi što prosvjeduju tobož u ime i za saštitu muhameda a za razlog uzimaju objavu karikatura su ništa drugo nego fanatici i budale ,vjera i bog su jedno i jedino za cijeli svijet sve ostalo je budaleština i način vladanja i zaluđivanja jer je narod poludio i katastrofe nam sljede sve veće i veće a sve zlo na zemlji je stvorio i stvara čovjek dakle djavo u ljudskom obliku

  • Security_Advisor 18.01.2015.

    Pravo na mirni prosvjed je jedno od osnovnih građanskih prava.Tako su i ovi ljudi imali pravo na miran građanski prosvjed.Zašto su ti prosvjedi prerasli u nasilje?U to ne bih želio ulaziti jer ovisi od slučaja do slučaja.Zašto su prosvjedovali?Zato jer je očito da se netko sprda s njima,a pod krinkom nekakve slobode govora.Ovo svakako nije sloboda govora.Sloboda govora je sasvim u redu to točke kad se ne vrijeđaju nečiji osjećaji,uvjerenja,obitelj.A ovo nije ništa drugo doli vrijeđanje.I onda se svi čude ovakvoj reakciji.Ja se ne čudim jer svaka akcija ima i svoju reakciju.To smo učili još u osnovnoj u osnovama fizike.Da današnje društvo ide u apsolutno krivom smjeru jasno je kao dan.Uništavaju se tradicionalne vrijednosti : poštovanje i odgovornost.Tko nema poštovanja prema drugome,ne može ga imati ni prema sebiI.sto tako ne može ni očekivati da taj drugi poštuje njega.A to je sve posljedica nekakvog lažnog liberalizma i "borbe za ljudska prava".Zar je vrijeđanje ljudsko pravo???Ovime nikako ne opravdavam bilo kakav oblik nasilje,štoviše žestoko ga osuđujem.Ovime samo želim pozvati ljude da poštuju jedni druge,da u prvom redu budu ljudi.Zar je to tako teško??

Komentiraj...
Vidi sve komentare