To je to što me zanima!

"Prosvjedi su legitimno pravo, ali treba čuvati javni red i mir"

Seljaci naravno imaju svoja očekivanja koja po onome što Vlada kaže ne mogu biti zadovoljena u financijskom smislu, rekao je u nedjelju predsjednik Ivo Josipović
Vidi originalni članak

Seljaci naravno imaju svoja očekivanja koja po onome što Vlada kaže ne mogu biti zadovoljena u financijskom smislu. Ja ću se isto s njima naći, mislim da s ljudima treba razgovarati. Treba vidjeti može li se na neke druge načine, ako već nema novca učiniti situacija lakša i povoljnija za seljake. A kada je riječ o prosvjedima, oni su naravno legitimno pravo, s tim da se treba čuvati javni red i mir i ne smije se štetiti trećim osobama u njihovom svakodnevnom životu, rekao je u nedjelju predsjednik Ivo Josipović za Dnevnik.hr. 

Seljaci iz Slavonije su, podsjetimo, u nedjelju s 50-ak traktora krenuli prema Zagrebu, ali ih je zaustavila policija. Kako je policija zaustavila seljake u Slavoniji, ni ostali neće traktorima u Zagreb. To su odlučili na sastanku u Pavlovcu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Odlučili su i dalje ostati na cestama i pitaju se vlada li u Hrvatskoj strahovlada kada policija blokira seljake. Novi rok za sastanak premijeru Zoranu Milanoviću daju do utorka u 10 sati, u ponedjeljak će zahtjev urudžbirati. Ne javi li im se do tada, pravnu će pomoć pokušati naći u Bruxellesu. U utorak će objaviti i nastavljaju li ili prekidaju prosvjede. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • HanaP_1 19.08.2013.

    Ma da....tako to ide u ovoj državi....resorni ministar koji bi prvi trebao barem poslušati ljude kaže da su neradnici....kao da kreten nije slavonac i ne zna kako seljak radi....i koliko jedan seljak mora raditi....kako se sad ne spominje kad su seljacima pokrali cijeli jedan hangar žita?!?!?!To im se ne planira vratiti,dragi gospodine ministru?!NE!To ste vi između sebe razdilali i prodali drugim državama preko još jednog velikog gospodina,poduzetnika imućnog....i stavili sebi pare u đep,a sada za tog istog seljaka koji je krvavo radio na polju svaki dan od jutra do mraka da bi napunio taj hangar zovete neradnicima.....meni se ipak čini da je pravi neradnik u toj cijeloj priči taj koji je i to izjavio!!!

  • boww 19.08.2013.

    Ovaj potez je udar na demokraciju.ovo je dokaz koliko nase vlade brinu o hrvatskim gradanima.sdp si je zabio cavao u lijes.sljedece izbore nemogu dobit nikako.znaci hdz opet.narod u ovoj drzavi opisujem kao dudeki(sto i jesmo) i ocito je da smo ovim potezom izgubili hrvatsku drzavu.kao narod cemo izumrijet uskoro zbog letargije gradana.sad poslije ovoga ce krenutirasprodaja svega i svacega i uskoro ce hrvati zivjeti kao romi prije 20-30godina u satorima.

  • Vu-Ra 19.08.2013.

    http:/hr/korisne-informacije/pojmovnik-javnih-financija/15/europska-unija-ekonomska-politika/40/zajednicka-poljoprivredna-politika-eu/335/

Komentiraj...
Vidi sve komentare