To je to što me zanima!

Prosvjedi su se 'oteli kontroli': Policija uklonila dio barikada

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prosvjednici u Hong Kongu traže demokratske izbore za vodstvo Hong Konga 2017., dok je Peking najavio izbor između kandidata koje središnja vlast izabere
Vidi originalni članak

Policija u Hong Kongu uklonila je dio barikada s gradskih ulica koje su ondje postavili prodemokratski prosvjednici, koji ulicama negoduju već dva tjedna.

Policijska akcija smatra se odlučnošću vlasti da uspostavi red na ulicama kako je i najavio čelnik toga grada, ali su dozvolili studentima da ostanu na mjestima započetog prosvjeda, javlja CNN.

Kažu kako je cilj akcije isključivo olakšati promet, ali ne i prekinuti prosvjed.

Prosvjednici traže demokratske izbore za vodstvo Hong Konga 2017., dok je Peking najavio izbor između kandidata koje središnja vlast izabere.

Čelnik Hong Konga odbacio je zahtjeve za ostavkom i tvrdi da se prosvjedni pokret "oteo kontroli."

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Giallorosso_1 13.10.2014.

    Hmm svima je demokratski svijet trn u oku ( EU, SAD) a istodobno ne primjećujem da ih puno ide živjeti u zemlje čije režime podržavaju( Rusija, Kina).

  • Gordana Firšt 13.10.2014.

    Nigdje nema mira gdje žive ljudi. Jedni previše uzimaju, drugi premalo dobiju te je svađa uvijek prisutna, a rezultat je uvijek TKO JAČI TAJ KVAĆI. Pa nadajmo se da će mlad ipak jednom nadvladati ove silnike na vrhu!

  • giustizia 13.10.2014.

    Mislim da bi USA sa ostalim clanicama NATOa (ili bez njih, ako nemaju vremena ili im se neda) trebali bombardirati Peking, Sangaj i ostala sela da im uvedu malo demokracije....

Komentiraj...
Vidi sve komentare