To je to što me zanima!

Prosvjedi su ušli u 17. dan, u Egiptu tisuće radnika u štrajku

U štrajku su zaposleni u naftnom, željezničkom i telekomunikacijskom sektoru. Egipatski ministar vanjskih poslova zaprijetio je vojskom 'ako nastane kaos'
Vidi originalni članak

U Egiptu već 17 dana traju prosvjedi protiv predsjednika Hosnija Mubaraka. Ljudi su se ponovno okupljali na trgu u Kairu noseći transparente te slike sunarodnjaka koji su poginuli u prosvjedima.

Na trgu su prosvjednici postavili još novih šatora kako bi još više napakostili vlastima. Okupljeni su skandirali protiv Mubaraka, potpredsjednika Omara Sulejmana, američkih agenata i izraelskih špijuna. Uz prosvjede, u četvrtak je tisuće egipatskih radnika započelo štrajk te će tako pokušati izvršiti dodatni pritisak na Mubaraka. U štrajku su zaposleni u naftnom, željezničkom i telekomunikacijskom sektoru. U luci Aleksandriji štrajkaju stotine čistača ulica i administrativnog osoblja zbog zamrzavanja plaća. Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Geit zaprijetio je da će vojska intervenirati 'ako nastane kaos i uzeti stvari u svoje ruke'.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare