To je to što me zanima!

Prosvjed na Markovom trgu: 'Moralne nakaze! Raspišite izbore, onda ćemo vam suditi!'

Na Markovu trgu u Zagrebu i u subotu poslije podne okupili su se protivnici COVID potvrda. Najavljuju da će prosvjedovati sve do ispunjenja zahtjeva
Vidi originalni članak

Na Markovom trgu u Zagrebu u 15 sati započelo je prosvjedno okupljanje. Prosvjednici traže potpuno ukidanje covid potvrda kao i potpunu zakonsku zabranu njihovog uvođenja i provođenja.

Najavili su kako ne namjeravaju otići s trga dok se njihovi zahtjevi ne ispune, a tražili su i sve koji žele pomoći da donesu grijalice, hranu i ostale potrepštine kako bi mogli neprestano ostati na trgu.

- Isti tren raspustite Stožer, raspišite izbore i onda ćemo vam suditi - poručio je Mate Knezović.

Govornik po imenu Stipe Kutleša, čije je pojavljivanje izazvalo opće oduševljenje prosvjednika, poručio je kako ih pozdravlja grupa koja se zove Narodni otpor te kazao: "Cijepljenje je moralno i duhovno silovanje". 

On je pojasnio kako su "najveći zlikovci u čitavoj priči sve vlade ovoga svijeta". 

"Među njima ima i biskupa koji pozivaju na cijepljenje", kaže Kutleša.

Skandiralo se "moralne nakaze" i "ne damo vam djecu".

Vjeroučitelj Josip Tomičić naglasio je i kako nikada u školama nije bilo govora o negativnim učincima maski, dezinficijensa i razmaka. 

- Treba se više pokoravati bogu, nego onim ljudima - kazao je Tomičić te pozvao da svi prisutni viknu "Plenkoviću, odlazi".

Zapjevalo se potom na neformalnu himnu antivaksera, "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona.

Tomislav Domazet Lošo pred antivaksere je stigao "pozvan braniti znanstvenu istinu".

"Kažimo dosta okultnoj pseudoznanosti", kazao je Lošo mlađi te poručio:

"Ovo je moja poruka mračnoj pseudoznanosti: Odlazite od nas i od naše djece!".

Najveće oduševljenja među prosvjednicima izazvao je govor doktorica Mirjane Radan, koja je zahvalila Hrvatskoj biskupskoj konferenciji.

"Hvala HBK koja brine za naše zdravlje i našu slobodu! Mi smo pitomo stado, ali ne i obezglavljene ovce koje bezglavo srljaju u provaliju", poručila je Radan te dodala kako je Hrvatska odgovorna jedino bogu i Stvoritelju.

"Hrvatska zna razgovarati svijećom i krunicom", ustvrdila je govornica.

Idi na 24sata

Komentari 758

  • morskamor 14.11.2021.

    I da raspisu izbore, samo cijepljeni ce moci na njih, tako da nista od nade:(

  • Prva proleterska_1_1 14.11.2021.

    Jedino pozitivno od vaše grupacije je to , da vas će biti svaki dan manje , jerbo nema više ni teorije , da necepljeni prije ili kasnije ne dobite koronu ! Onda će vas sresti pamet !

  • aciviij 14.11.2021.

    Zanima me koliko ovih što su bili na "prosvjedu" (vrijeđanju osoba i zdravog razuma) će završiti na respiratoru i koliko njih će kada dobiju koronu pitati kada se mogu cijepiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare