To je to što me zanima!

Prosvjednici su blokirali ulaz u tvornicu Rockwool

Prosvjednici su na mostu nekoliko stotina metara prije tvornice teškim kamionom i tijelima potpuno zaustavili promet prema tvornici kamene vune
Vidi originalni članak

Mještani Potpićna i okolnih mjesta, njih oko 300-tinjak u četvrtak navečer oko 18 sati blokirali su prilaznu  cestu prema tvornici kamene vune  Rockwool. Prosvjednici su na mostu nekoliko stotina metara prije tvornice teškim kamionom i tijelima potpuno zaustavili promet. Prosvjed policiji nije prijavljen i to je samo jedan u nizu prosvjeda kojima mještani negoduju protiv rada tvornice kamene vune za koju kažu da ih truje. Uz povike i zvižduke prosvjednici su nosili transparente 'dobro došli u dolinu smrti', 'političari maknite ovo čudovište ća ste ga dopeljali' i sl. Kako doznajemo, prosvjed je pripreman u potpunoj 'tajnosti' za koji je policija i te kako znala, budući je ispred tvornice prije okupljanja prosvjednika bilo stotinjak interventnih policajaca i policajaca sa desetak vozila. Među njima je bio i cijeli vrh istarske policije.
- Mještani mirno prosvjeduju protiv rada Rockwoola. Ovaj prosvjed policiji nije prijavljen i mi stanje držimo pod kontrolom. Prilazni put tvornici je blokiran, a ako prosvjednici krenu prema tvornici zaustaviti ćemo ih. Postupat ćemo po zakonu – kaže Mladen Blašković, načelnik sektora policije u PU istarskoj. Dio prosvjednika nešto prije 21 sat rastjerala je kiša dok su oni najuporniji  nastavili s prosvjedima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare