To je to što me zanima!

Prosvjednici tražili premijerovu ostavku, policajci ubili trojicu

Očevici tvrde kako je u prosvjedu pred uredom albanskog premijera Salija Berishe sudjelovalo 20.000 prosvjednika. Ubili su troje, a ranjeno je nekoliko policajaca
Vidi originalni članak

Prosvjednici i policija sukobili su se pred uredom albanskog premijera Salija Berishe. Prosvjednici su tražili ostavku vlade zbog korupcije. Poginula su trojica prosvjednika, a ima naznaka kako su upucani iz blizine. Ranjeno je nekoliko policajaca.

Pristaše Socijalističke stranke bacali su kamenje, štapove i kišobrane na zgradu i policajce, a policija je odgovorila suzavcem, gumenim mecima i vodenim topovima. Gorili su i automobili. Očevici tvrde kako je bilo 20.000 prosvjednika. Policija ih je rastjerala nakon tri sata. Oporbena Socijalistička stranka Edija Rame zatražila je sazivanje prijevremenih izbora jer ne priznaju rezultate izbora u lipnju 2009., koje je tijesno dobila Berishina Demokratska stranka. Zamjenik albanskog premijera i ministar gospodarstva Ilir Meta podnio je ostavku prošli tjedan nakon što je privatna televizijska kuća prikazala snimku koja ga povezuje s korupcijom i zlouporabom vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • marin.0202 24.01.2011.

    A za sta cemo prosvjedovati pa se smo prodali tako i tako nam vise nista ne pripada.

  • rado_novak 22.01.2011.

    ....prijatelji moji, da prosvjedujemo i maknemo Vlast ništa ne znači, jer nas poštenih i dobrih malo ima. Vozim svaki dan iz Zagreba prema Samoboru i grozim se koliko nekulturnih ljudi na cesti ima. Bio sam na utakmicama, prošao cijelu državu i bio u puno zahoda. Nažalost narod koji ne zna piškit, nikada neće imati bolju Vlast, a niti je zaslužuje. Zato prijatelji moji, počinjimo od sebe i dobiti ćemo brzo bolju državu i to bez revolucije. HVALA VAM

  • Damir11 22.01.2011.

    Imaju li Hrvati razloga za prosvjedovati!! Normalno da imaju ali niko da se odvaži i kaže nešto javno i otvoreno, nije da smo lijeni več nas je toliko starh za ove naše jadne poslove koje imamo! Istina je da je svako od nas na rubi i jedni što nam treba je jedan hrabri velikan koji če nas voditi ka svemu tomu, za bolju vlast! Ako ništa bar da se čuje da smo još tu, ponosan narod iglasan narod kakvoga su nas smatrali i kavoga se mi sami još uvijek smatramo!!!!!!! Jednostavno se trba trgnuti i poduzeti nešto!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare