To je to što me zanima!

Prosvjednik: Zamračilo mi se nakon udaraca policije

Prosvjednik Ante Rokinger (36) je nakon udarca u glavu na virovitičkoj obilaznici završio u bolnici. Tomislav Pokrovac tvrdi da policija privodi seljake
Vidi originalni članak

Nakon što je Ante Rokinger (36) iz Virovitice sa svojim traktorom u nedjelju oko 17.30 sati prvi stigao na virovitičku zaobilaznicu državne ceste prema Mađarskoj, zaustavio se. Tako je sudjelovao u blokadi. Izašao je iz kabine, telefonirao, a samo nekoliko minuta poslije jedan od policajaca udario ga je rukom po glavi. Nakon toga se srušio na asfalt i ostao bez svijesti. Ubrzo je došao k sebi, policija ga je odvela do automobila i povezla na Hitnu. Na pola puta preuzelo ga je vozilo Hitne pomoći.
- Čim sam stigao na virovitičku zaobilaznicu, ugasio sam traktor i telefonirao. Primijetio sam gužvu i čuo kolegu kako zove u pomoć. Podigao sam ruku. Netko je rekao: 'Pazi, pištolj... Nisam učinio ni korak... osjetio sam udarac, zamračilo mi se pred očima, pao sam... Kad sam došao svijesti, policajac mi je rekao da sam se sam srušio - prisjeća se Rokinger nedjeljnog prosvjeda.
- Neka Vlada kaže da ne treba seljake, a ne ovako. Ako će nas i dalje tući na prosvjedima, bolje da prodam sve što imam, vratim kredit i živim od 'socijale’ jer se država o neradnicima bolje brine nego o nama - zaključio je ležeći u bolnici.

POKROVAC: PRIVODE MNOGE SELJAKE IZ PROSVJEDA
Tomislav Pokrovac iz Hrvatskog seljačkog saveza rekao je da policija u Vukovarsko-srijemskoj županiji od jutra privodi mnoge seljake koji su sudjelovali u prosvjedima i da podnose prijave, javlja HRT. Tvrdi da su seljake dočekivali u dvorištima pri povratku s prosvjeda te poručuje da će organizirati nove prosvjede ako ne prestanu s privođenjima.
Krunoslav Žgela iz Vukovarsko-srijemske policije opovrgava tvrdnje o masovnim privođenjima. Rekao je da su na obavijesni razgovor zbog prosvjeda priveli troje ljudi s područja Vinkovaca te ih ubrzo pustili. Tvrdnje o privođenjima odbacio je i Krunoslav Borovec iz Ureda ravnatelja policije, koji kaže i da nisu mobilizirali velik broj policajaca da prosvjedi ne izmaknu kontroli. Dodaje da ni nemaju rezervni sastav da bi mogli nekoga mobilizirati.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • nogometas05 08.03.2010.

    Onog Pokrovca dajte meni...

  • WebSuperman 08.03.2010.

    \"Ako će nas i dalje tući na prosvjedima, bolje da prodam sve što imam, vratim kredit i živim od \'socijale\' jer se država o NERADNICIMA bolje brine nego o nama.\" BRAVO MAJSTORE!!! U ovoj jednoj rečenici čovjek je rekao bit problema. Jebena država nema šta. Onima koji rade i uredno plaćaju poreze ne daju ono što je njihovo, a ovim idiotima koji kod kuće hlade muda uredno svaki mjesec isplaćuju socijalnu naknadu. jebem ti zemlju u kojoj živim, sramota me više

  • nemam pojma 08.03.2010.

    To se kaže \" nije govno nego se pas posra\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare