To je to što me zanima!

Prosvjedu za klimu u Londonu priključila se i Greta Thunberg

Aktivisti bi se trebali okupiti i u New Yorku i Frankfurtu te zahtijevati od financijskih institucija da prestanu upumpavati novac u iskorištavanje fosilnih goriva
Vidi originalni članak

Mlada klimatska aktivistica Greta Thunberg priključila se u petak prosvjednicima na bučnim demonstracijama pred londonskim uredom banke Standard Chartered, tražeći od financijskih institucija da prestanu financirati vađenje fosilnih goriva.

Prepoznatljivo lice globalnog klimatskog pokreta, Greta se nakratko pojavila na ulicama Cityja, financijske četvrti u središtu britanske prijestolnice u kojem su sjedišta najvećih svjetskih banaka i financijskih kompanija.

"Ostavite ih (goriva) u zemlji" i "Možete li udisati novac" pisalo je na transparentima.

Thunberg (18) bi se trebala pojaviti i na prosvjedima u Glasgowu gdje će svjetski čelnici od nedjelje pokušati postići dogovor o smanjenju globalnog zagrijavanja, na UN-ovu klimatskom samitu poznatom kao COP26.

Ona je nedavno prozvala političare da 30 godina samo pričaju, umjesto da djeluju kako bi se smanjio porast globalne temperature.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Dalibor0704 30.10.2021.

    Koga će danas hraniti čipsom?

  • Suštinu u prvi plan 30.10.2021.

    Šteta što njoj nije dodijeljena Nobelovu nagradu za mir. Prvi put u povijesti je jedna tako mlada osoba postala svjetski poznata aktivistica za spas ni više ni manje nego cijelog planeta, kritički se obraća svjetskim liderima i postala uzor mladima koji je slijede svojim aktivnostima. Velika odvažnost!

  • gagasniper1 30.10.2021.

    Joj, Greta, tako mlada, a tako osviještena! Hahga

Komentiraj...
Vidi sve komentare