To je to što me zanima!

Prosvjeduju tisuće Ukrajinaca; Premijer: Ovo je državni udar!

Prosvjednici, podsjetimo, traže odlazak trenutačne vlasti i približavanje Europskoj uniji. Prije dva dana se u Kijevu na prosvjedima okupilo 100.000 ljudi na trgu
Vidi originalni članak

Nekoliko tisuća prosvjednika koji žele priključivanje Ukrajine Europskoj uniji se u utorak ujutro okupilo u Kijevu oko parlamenta. Ukrajinski parlament bi inače danas trebao razmotriti izglasavanje povjerenja vladi.

Premijer Mikola Azarov kazao je kako je vlada znala da će prosvjednici blokirati zgradu parlamenta u utorak. Kazao je kako su ispred parlamenta policajci koji paze na red. 

Premijer je ranije rekao kako se radi o državnom udaru te je prosvjede žestoko osudio, piše BBC.

- Stvar je ozbiljna. Strpljivi smo, ali ne želimo da naši partneri pomisle kako im je sve dopušteno - rekao je premijer.

Prosvjednici, podsjetimo, traže odlazak trenutačne vlasti i približavanje Europskoj uniji. Prije dva dana se u Kijevu na prosvjedima okupilo 100.000 ljudi, koji su tražili odlazak sadašnje vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • papatach 04.12.2013.

    Ovako ce kod nas biti dogodine. Ima da jugokomunisti beze sve do Kragujevca!

  • zadomihrvatsku 03.12.2013.

    a jesu ludi prosvjeduju za ulazak u EU propast-....katastrofa kako ljudima isperu mozak o toj EU ,kao i nama prije izbora (nesvima)..a sada ništa se više ne hvalisa ta EU po televiziji,koja je to banda masonska:)

  • TurboVU 03.12.2013.

    Ukrainski premijer i naš imaju nešto zajedničko-il će bit kako ja kažem il neće bit nikako Mislim da su obojicu zlostavljali ko momčiće,pa sad uzvraćaju udarac

Komentiraj...
Vidi sve komentare