To je to što me zanima!

Prosvjetni sindikati: 'Idemo u prosvjede ako ministarstvo ne odustane od novčanih kazni'

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poručuje kako nitko tko radi po zakonu ne bi trebao imati ništa protiv novčanih kazni, te najavljuju: Iduće godine počinje priprema novog Zakona o obrazovanju
Vidi originalni članak

Dogovaramo se o sljedećim koracima. Ovo je nedopustivo, propisane kazne iznose i veći dio plaća dijela nastavnika. Još nismo definirali kad i u kojem opsegu, no organizirat ćemo prosvjed ili više njih ako se ova odredba ne povuče, odnosno dok se ne izbaci iz Zakona ako izmjene budu izglasane, kazala nam je Nada Lovrić, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • 14.11.2023.

    Ne vidim problem ukoliko se zakon ne bude zlouporabio i ako učitelji i profesori uistinu budu ispitali učenika i dali mu ocjenu kakvu zaslužuje. Na kraju krajeva, ispitivanje se vrši u punoj učionici i tu su uvijek učenici da posvjedoče. I sama se sjećam učitelja iz povijesti koji je muškim učenicima i obdarenim učenicama uvijek davao veće ocjene, to se znalo, cure su se presvlačile u majice sa većim dekolteom prije sata na kojem su odgovarale i kasnije bi se presvukle. Također, učenici koji su odlikaši, njih bi se ispitivalo ofrlje i ako nešto nisu znali to im se sigurno zalomilo pa su dobijali opet peticu. s druge strane, i mi smo preživjeli, pa mogu i druge generacije, nije da mi je to sad ostavilo nekakve traume, osim engleskog jezika, koliko god učila/neučila dobila bih 2-3, a zadaćnicu mi je jednom napisala druga učiteljica engleskog, doslovno sam prepisala i opet dobila 3. ali, to je tak, i sad radim isključivo na engleskom i dobro mi ide. s druge strane, ocjene su sada važnije nego li su bile u moje vrijeme, dobar faks se moglo upisati ako se zapelo u četvrtom srednje i dobro napisala matura i prijemni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare