To je to što me zanima!

'Protiv Domazeta provodimo istragu zbog ratnih zločina'

U Ministarstvu pravosuđa kažu kako policija i DORH provode krim istraživanje za zločine u Medačkom džepu. Navode i da se istražuju i ratni zločini u Sisku
Vidi originalni članak

Hrvatsko ministarstvo pravosuđa kaže kako se protiv Davora Domazeta Loše provodi istraga. Kažu i kako zagrebačka policija u suradnji s državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje za zločine u Medačkom džepu. Navode i da se istražuju i ratni zločini u Sisku te kako je u međuvremenu pokrenuta istraga protiv Tomislava Merčepa. Svim tim navodima žele pobiti izvješće Amnesty Internationala (AI) prema kojem nisu istražene optužbe protiv nekih visokorangiranih vojnih i političkih dužnosnika. 

Ministarstvo tvrdi i da su proizvoljne i neosnovane tvrdnje AI-a o navodnoj zapovjednoj odgovornosti potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa za zločine u Osijeku 1991.

Objašnjavaju kako je AI analizom spisa o kaznenom postupku protiv Branimira Glavaša izveli pogrešan zaključak da je trebala biti provedena istraga o javno izrečenim optužbama protiv Šeksa jer je, kaže ministarstvo, iz spisa vidljivo da takve optužbe na njegov račun nikada nitko nije izrekao.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • Soap 21.01.2011.

    E Jaco, reci ću samo ovo: "Izdali ste naše generale, i sinove sto su majke dale"... Ovim postupcima, izdali ste sve naše mrtve, osakacene i obespravljene branitelje i civile. Zašto nikada nije donesena presuda za prekomjerno granatiranje Vukovara, a Knin je bio "sravnan s zemljom" po Srbima. Još se i lizete s onim Tadicem.... Ma kakvo lizanje, neka ide u vrazju mater, nedavno sam bio na OVCARI- prvo sto je upalo u oko bio je srpski vijenac... Zar je red to donijeti 100 godina kasnije... Pa bas i ne... S ovakvim političarima i pravosudjem.,, za par godina odluka na sudovima će biti: "Hrvati su započeli rat i stoga ćemo svu zemlju dati srbima, jer su ju oni branili"

  • user_32967 21.01.2011.

    HDZ > Hrvatska Demo-KRA.D.SKA zajednica (DEMOS- =grč. narod) zajednica koja krade narod. Lol

  • optimist2 21.01.2011.

    Kad ste čuli da su ijednog Amera izručili zbog pustinjske Oluje,ili Engleza zbog Faklandskog otočja,bivši Jugovići danas su ugledna briselska gospoda,samo se mijenjaju kaputi i iskaznice,matar i gruda nek se proda,pa i vlastito dijete,bitno da ostanem na vlasti.da je naš Lošo smetao Englezima kao što priča,odavno bi se oni njega riješili.zato prevagnuti svaku izjavu milijardu puta,pogotovo od naših koji se vole busati u prsa.izdajstva i noževa u leđima bit će još dugi niz godina .

Komentiraj...
Vidi sve komentare