To je to što me zanima!

'Protiv Srba se vodi kampanja, a zločini se još ne procesuiraju'

Također navode kako je prema raspoloživim informacijama kojima raspolažu policija uhitila dvojicu, a na informativni razgovor privela trojicu pripadnika srpske nacionalne manjine...
Vidi originalni članak

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) i Zajedničko vijeće općina (ZVO) izrazili su u četvrtak zabrinutost akcijom policije koja je u četvrtak pokrenula kriminalističko istraživanje nad pet osoba srpske nacionalnosti s područja Vukovara, koji su u četvrtak u ranim jutarnjim satima iz svojih domova odvedeni na obavijesne razgovore.

"Ne želeći ulaziti u rad policije, a još manje ometati istražne radnje o pitanjima ratnih zločina, naša se zabrinutost temelji na činjenici da posljednja postupanja policije dolaze nakon kampanje koju su pojedini političari na nacionalnom i lokalnom nivou pokrenuli u cilju izvršenja pritiska na policiju i na istražne organe", poručuju u zajedničkom priopćenju za javnost SDSS i ZVO.

AKCIJA U VUKOVARU Zbog ratnih zločina: Dvoje ljudi uhitili, još troje je na razgovoru

Tvrde kako kampanja i zadnji postupci policije kod pripadnika srpske zajednice na području Vukovara i šire izazivaju strah i sumnju u nepristranost u neophodnoj istrazi neprocesuiranih ratnih zločina.

Također navode kako je prema raspoloživim informacijama kojima raspolažu policija uhitila dvojicu, a na informativni razgovor privela trojicu pripadnika srpske nacionalne manjine, iako su se privedeni pojedinci do sada uredno odazivali informativnim razgovorima i ničim nisu pokazivali spremnost na opstrukciju ili izbjegavanje suradnje sa policijom.

"Njihovo privođenje, bojimo se, može imati za cilj zadovoljavanje aktera kampanje koji su u društvu stvorili takvu atmosferu i koji su širili netrpeljivost prema pripadnicima srpske zajednice", navode iz SDSS-a i ZVO-a.

RATNI ZLOČINI Uhićenja u Vukovaru: 'Mene je silovao, a sina krvnički tukao'

Također upozoravaju da zločini počinjeni prema Srbima na području grada Vukovara i drugim mjestima ostaju neprocesuirani, a kampanja procesuiranja prema pripadnicima srpske zajednice se nastavlja.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić potvrdila je Hini da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje provode policijski službenici radne skupine Ravnateljstva policije, vezano uz ratni zločin počinjen 1991. godine na području Vukovara. 

Zbog sumnje da su tijekom 1991. godine počinili ratni zločin u Vukovaru, policija je pokrenula kriminalističko istraživanje nad pet osoba srpske nacionalnosti s područja Vukovara, koji su u četvrtak u ranim jutarnjim satima iz svojih domova odvedeni na obavijesne razgovore.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • danyyyy 08.12.2018.

    Kako vas samo nije sram? Merčep i Glavaš su suđeni i osuđeni za neke navodne događaje vezane za zličine, a vaši članovi i vođe zločinačkog SDSS znali su ili naredili svaki šamar koji je Hrvat dobio u vrijeme okupacije, a da ne govorim o odgovornsti vaših bivših i sadašnjiuh članova za okrutne zločine , ubojstva, silovanja. Po hrvatskim zakonima svi do jednog trebate robijati!

  • efteling 07.12.2018.

    Bravo Hrvati.Tako se pravi drzava.Nema zezanja vise.sve Srbe pozvati na razgovor i ispitati njihovu proslost.I one barabe srpske sto gadjaju profesore kredama.gde su bili za vreme rata i sto su radili.bez toga nema buducnosti za Hrvatsku!

  • ljubica ljubičica_1 07.12.2018.

    Protiv Srba se ne vodi kapanja.Već protiv ratnih zločinaca.Znam brdo poštenih Srba i niko protiv njih nema ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare