To je to što me zanima!

Protiv Strauss-Kahna vodi se istraga za lanac prostitucije

Tužitelj je istaknuo kako Strauss-Kahn mora platiti 100.000 eura jamčevine te ne smije kontaktirati sa svjedocima i ostalima koji su umiješani u lanac prostitucije
Vidi originalni članak

Protiv bivšeg čelnika MMF-a Dominiquea Straussa-Kahna u ponedjeljak je francuska policija stavila pod službenu istragu zbog sumnje da je upleten u lanac prostitucije u francuskom gradu Lille. Njegov odvjetnik je istaknuo kako su ga u ponedjeljak tužitelji ispitivali iza zatvorenih vrata. Sumnja se kako je Strauss-Kahn podvodio djevojke.

Ovaj potez znači da bi Strauss-Kahn mogao ponovo u sudnicu, a samo je pitanje dana kada će protiv njega policija podići i službenu optužnicu.

Tužitelj je istaknuo kako Strauss-Kahn mora platiti 100.000 eura jamčevine te ne smije kontaktirati sa svjedocima i ostalima koji su umiješani u lanac prostitucije, kao ni s novinarima, javlja Reuters.

- Moj klijent najčvršće tvrdi da nije kriv za niti jedno od djela koje mu se nameću, a posebno naglašava da nije bio ni najmanje svjestan da su neke žene koje je sreo bile prostitutke - rekao je njegov odvjetnik Richard Malka dodajući kako 'seksualni odnosi s escort damama u Francuskoj nisu zločin, već je to stvar privatnog ponašanja, koje je potpuno legalno među odraslima'.

Bivšeg šefa MMF-a u svibnju prošle godine je sobarica jednog hotela u New Yorku optužila kako ju je seksualno napastovao. Optužbe su kasnije odbačene. Dominique Strauss-Kahn je bio jedan od najjačih kandidata za francuske predsjedničke izbore, a nakon optužbi za seksualno napastovanje mu je propala kandidatura.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • user_115830 27.03.2012.

    ovom su prostitutke izgleda bile biznis, a čelno mjesto mmmf-a hobi!!

  • ozujaner 27.03.2012.

    Postoji drugo misljenje... Njegov pad je poceo nakon izjave da nema razloga da MMF bude oslonjen na US dolar koji je vezan na US federalne rezerve (a to je *privatna* ustanova!). Nakon toga je naglo postao neprijatelj No.1 medjunarodnih financijskih mocnika. Njegove seksualne sklonosti olaksale su posao oko njegovog micanja. Iz istog razloga je i Gadafi postao opasna smetnja kada se poceo zalagati protiv dominacije dolara u naftnoj trgovini i pokusao mobilizirati africke celnike... Prica zvuci dosta logicno.

  • timica2 27.03.2012.

    Bolesni umovi na čelu MMF-a.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare