To je to što me zanima!

Protiv vlasnice staračkog doma u Mošćenici i njezinog partnera policija podignula optužnicu

Uznemirujuća fotografija stare i nemoćne žene koja u neprirodnom položaju leži na podu, vezana konopom oko vrata i tijela, proširila se internetom i izazvala zgražanje javnosti
Vidi originalni članak

Policija je podignula optužnicu protiv 48-godišnjakinje, vlasnice staračkog doma Exclusiv u Mošćenici te 64-godišnjaka koji joj je pomagao u obavljanju poslova u Domu. Oni su, kako stoji u optužnici, 80-godišnju štićenicu protupravno zatvorili, vezavši je za krevet čime su joj oduzeli i ograničili slobodu kretanja. 

Prema optužnici su 49-godišnjakinja, vlasnica obiteljskoga doma za starije, te 64-godišnjak, koji joj je pomagao u obavljanju poslova u Domu, od 27. srpnja do 2. prosinca 2020. postupili protivno odredbama članka 61., 62. i 64. Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. A ogriješili su se, kaže tužiteljstvo, i o odredbe članaka 5. i 6. Pravilnika o vrstama i načinu primjene mjera prisile prema osobi s težim duševnim smetnjama, javlja Jutarnji.

KONAČNO GOTOVA ISTRAGA Strava u domu u Mošćenici: Jednu štićenicu vezali za krevet, policija je prijavila vlasnike

Uznemirujuća fotografija stare i nemoćne žene koja u neprirodnom položaju leži na podu, vezana konopom oko vrata i tijela, proširila se internetom i izazvala zgražanje javnosti. Fotografirala ju je žena koja je kratko radila kao njegovateljica u tom domu, kako bi ukazala na nepravilnosti.

Zbog tog poteza, Pavičić je odmah pozvala policiju i podnijela prijavu protiv nje. Inspekcija Ministarstva rada je provela izvanredni nadzor, ali nepravilnosti nisu pronašli. Godinu dana nakon Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je optužnicu protiv vlasnice Doma i 64-godišnjaka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 10.12.2021.

    Gdje su bile inspekcije i nadzori prije prijave zaposlenice

  • Selo_malo 10.12.2021.

    Da li su možda i oni dobili poticajna sredstva iz EU fondova za zbrinjavanje starijih i nemoćnih?

Komentiraj...
Vidi sve komentare