To je to što me zanima!

Provjerite diplome: 'Pošteno sam platio, a on mi podvalio...'

U Zagrebačkom holdingu provjeravaju se stručna sprema svih 12.500 zaposlenih. Dosad je otkriveno 45 'lažnjaka'. Od toga čak 25 otpada na svjedodžbe srednje škole
Vidi originalni članak

'Ja sam mu pošteno platio, a on mi podvalio'. Tu nevjerojatnu obranu je iznio jedan od radnika Zagrebačkog holdinga svojim nadređenima kada je otkriveno da ima lažnu diplomu.

Nije mu pomoglo, protiv njega i svih ostalih podnijeta je kaznena prijava i izgubili su posao

U Zagrebačkom holdingu koji je naručio provjeru svih diploma i svjedodžbi svojih 12.500 zaposlenih, dosad je otkriveno 45 'lažnjaka'. Od toga se na lažne svjedožbe srednje škole odnosi njih čak 25

Lažna diploma u Zagrebu stoji oko 4000 eura

Zbog prepisanog diplomskog rada palo je i 18 policajaca, među kojima je najzvučnije ime tajnik HDZ-a Milijan Brkić. I bivša glasnogovornica splitske policije je nedavno osuđena zbog lažne diplome. Zavisno od fakulteta, pokazalo se da lažna diploma stoji oko 4000 eura u Zagrebu.

Apel: Provjerite stručne spreme svih svojih radnika

Pero Kovačević, koji kao pomoćnik za pravna pitanja provodi kontrole u Holdingu, zato je sa Udrugom pravnika Vukovara poslao priopćenje u kojem traži od svih državnih institucija, lokalnih i državnih tvrtki, da provjere stručnu spremu svojih radnika.

- Dajte na na taj način svoj doprinos borbi protiv korupcije. Problem nevjerodostojnih odnosno krivotvorenih diploma i svjedodžbi godinama je nazočan u Hrvatskoj, te je nužno sustavno i sveobuhvatno konačno riješiti ovaj problem i poduzeti sve mjere i sankcionirati krivotvoritelje i osobe koje su nevjerodostojne diplome i svjedodžbe uporabile kao prave i zasnovale radni odnos u državnoj upravi, javnim službama, javnim trgovačkim društvima i ustanovama općina, gradova, županija i države - stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik udruge Zoran Šangut i Kovačević.

Provjere su besplatne ili se plaćaju do 150 kuna

Kovačević kaže i da gotovo svi fakulteti s kojima su dosad surađivali, provjeru obavljaju besplatno. Ekonomski fakultet u Zagrebu naplaćuje provjeru 150 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • jele112 09.04.2014.

    Ajme zalosti ako moras kupit diplomu srednje skole!!

  • Kakma 09.04.2014.

    Dok otvore gubicu zna se dali je kupljena ili ne.

  • Ahileja 09.04.2014.

    Nije ni čudno kada se je na korupciju, falsificiranje, lažne svjedodžbe i diplome žmirilo od od onih koji bi se trebali štititi pravni sustav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare