To je to što me zanima!

Prva dama Ukrajine: 'Mala Liza s Downovim sindromom umrla je od ruske rakete. Svi plačemo'

Vidjela sam užasnu fotografiju prevrnutih dječjih kolica iz Vinnice. A onda sam, čitajući vijesti, shvatila da poznajem tu djevojku. Odnosno, poznavala sam, priča Zelenska
Vidi originalni članak

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska objavila je na društvenim mrežama informaciju o djevojčici Lizi s Dawnovim sindromom koja je umrla u Vinnici od posljedica ruskog bombardiranja grada.

Društvene mreže obišle ​​su fotografije djeteta sunca koje je umrlo na mjestu nesreće. Ispostavilo se da je tijekom bombardiranja s majkom išla kod logopeda ili nakon susreta s njim. Majka djevojčice trenutno je u teškom stanju u bolnici.

Zelenska je u objavi podijeljila dio videa iz 2021. godine. U njemu je prva dama s djecom s posebnim obrazovnim potrebama oslikavala igračke za božićno drvce u blizini ureda predsjednika.

Olena Zelenska je na svojoj stranici napisala:

Danas smo s užasom vidjeli fotografiju prevrnutih dječjih kolica iz Vinnice. A onda sam, čitajući vijesti, shvatila da poznajem tu djevojku. Poznavala sam... Mala Liza danas je umrla od ruske rakete. Neću sada pisati sve riječi koje bih zaista htjela reći onima koji su je ubili. Pisat ću vam o njoj.
 
Ovu divnu djevojku upoznali smo na snimanju božićnog spota. Bistro, iskreno, radosno dijete koje je odrastalo u ljubavi. Mala nestašna djevojčica tada je u za pola sata uspjela bojama ofarbati ne samo sebe, svoju blagdansku haljinu, već i svu ostalu djecu, mene, snimatelje i redatelja...
Pogledajte nju živu. Plačem s njezinim bliskima.

POGINULA DJECA U VINNICI Svjedoci tragedije: 'Čuli smo jaku eksploziju, grmljavinu na nebu, stakla su se počela tresti'

Podsjetimo, jučer se nekolikoeksplozija dogodilo u ukrajinskom gradu Vinnicja. Tri neprijateljske rakete pogodile su poslovnu zgradu. U udarima je oštećen i Časnički dom te obližnje stambene zgrade. Broj preminulih porastao je na 23 osobe, uključujući troje djece mlađe od deset godina. Spasioci nastavljaju potragu za 42 osobe, s kojima trenutno nema kontakta.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Rediviva 15.07.2022.

    Putin najveći zločinac 21. stoljeća 😢

  • plava Trnava 15.07.2022.

    Ubijanje civila je od pocetka taktika ruske vojske, u cilju sprovodjenja Putinovog plana za genocid nad ukrajinskim narodom.

  • heroj Tito.. 15.07.2022.

    kako je narod glup,ratuje i gine za ništa dok oni koji su započeli uživaju u svim blagodatima svijeta sa svojim bližnjima i na sigurnom

Komentiraj...
Vidi sve komentare