To je to što me zanima!

Prva ovogodišnja žrtva: Poskok je muškarca ugrizao za ruku

Franko Sergo (76) iz Istre nakon uskrsnog doručka otišao je brati šparoge. Zmija duga 70 centimetara zgrabila ga je iz trave i ugrizla za šaku. Prebačen je u bolnicu...
Vidi originalni članak

Prva ovogodišnja "žrtva" ugriza poskoka u Istri, a i šire je Franko Sergo (76) iz Sergovije, sela kod Vranja. Na Uskrsno jutro, nakon doručka krenuo je sam brati šparuge.

- Imao sam plastične tanke rukavice. Došao sam 150 metara od kuće,a bilo je jutro, oko 11 sati kada sam krenuo u branje.Do sad sam već ove godine 10-ak puta išao brati šparuge. Odjednom, osjetio sam ubod u šaku i kada sam bolje pogledao u travu, vidio sam poskoka oko 70-ak centimetara dugog kako gmiže od mene.. Znao sam što slijedi. Brzo sam se vratio u kuću gdje mi je bio sin koji je odmah zvao hitnu pomoć - ispričao je Sergo, koji je zbog ugriza završio u riječkom KBC-u.

POGLEDAJTE VIDEO: Franko priča o trenutku nesreće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Njegov sin Dean (45), inače vatrogasac tog je jutra spavao jer je radio noćnu smjenu. Na sreću, brzo je odreagirao kako bi spasio oca od težih posljedica.

- Čim sam čuo što se dogodilo zvao sam hitnu, ali sam i sam krenuo vozilom prema Rijeci, jer mi je bolnica bliža nago pulska. Znao sam da moram brzo reagirati.U vozilu sam se čuo s "hitnom" i dogovor je bio da me čekaju u Matuljima. Tamo je otac prebačen u vozilo hitne. Po putu mu je već bilo slabo, povraćao je i dobio proljev - priča sin Dean. U glavi mu je, kaže, bilo samo da što prije otac dobije protuotrov.

- Protuotrov mu je dan u roku pola sata, i na sreću tata je sada super, veliki je šaljivdžija i to je dobro-  potvrdio je Dean. Ni na trenutak, kaže, otac nije izgubio svijest ali je otrov odradio svoje i izazvao veliku slabost.

- Šaka mi je natekla od ugriza, a nakon 2 dana poplavila je cijela ruka pa su mi u Rijeci napravili operaciju na šaci, kako bi krv i tlak procirkulirali. Sada sam odlično, ali još dugo neću u šparuge zbog straha, a i zato jer mi žena to ne dozvoljava - našalio se Sergo. Kaže da zna da je prva ovogodišnja žrtva poskoka a nada se i zadnja.

- Zima je bila dosta blaga i izmija ima više nego inače. Znao sam da me je ugrizao odrasli poskok je je razmak zuba na mjestu ugriza oko 2 centimetra.Nemojte ljudi brati šparuge ako ne morate - naglasio je na kraju.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • ajetodoo 03.04.2016.

    Kako ga je uspio brzo izmjeriti, 70 cm? U strahu su velike oči.Valjda je bio 35cm od glave do repa, a od repa do glave 70.

  • zvjezdana pikl_1 02.04.2016.

    Zime su blage,zmija će bit ko u prići.

  • Miške 02.04.2016.

    Hrvatski sabor na prijedlog Željke Antunović je donio niz katastrofalnih zakona. Jedan od njih je, ako ubijete tog poskoka platiti će te kaznu od 3.600 kna. Naravno, na Markovu trgu ih nema; ni vukova, ni jastreba, ni lisica. Osim onih u drugom smislu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare