To je to što me zanima!

Prva presuda! Slovenci moraju vratiti glavnicu s kamatama

Slovenske banke moraju vratiti glavnicu od 51.074, 94 portugalskih eskuda, danas vrijednih 254,76 eura, plus zatezne kamate, te 15.781 kunu sudskih troškova
Vidi originalni članak

Donesena je prva presuda protiv Ljubljanske banke u Hrvatskoj. Kako piše Jutarnji list, Općinski sud u Zagrebu je odlučio da slovenske banke Hrvatskoj moraju vratiti glavnicu od 51.074, 94 portugalskih eskuda, danas vrijednih 254,76 eura, plus zatezne kamate, te 15.781 kunu sudskih troškova. 

Iako je iznos malen, ova presuda mogla bi biti presedan u hrvatskoj pravnoj praksi, obzirom da su sudovi godinama odbijali tužbe protiv Ljubljanske banke. Trenutno je podneseno više od 30 tužbi.

Ljubljanska banka i Nova Ljubljanska banka tvrdile su da bi dug trebala vratiti Narodna banka Jugoslavije u sklopu sukcesije. Sutkinja Općinskog suda u Zagrebu Iva Žutelija Krešić je sada zaključila da Nova Ljubljanska banka mora vratiti dug "solidarno" sa starom Ljubljanskom bankom.

"Prijenos prava bez prijenosa obveza protivan je osnovnim pravnim načelima, načelima obveznog prava i moralu, ali i javnom poretku Republike Hrvatske”, stoji u presudi.

Klisović: Hrvatska neće povući punomoći za tužbu

Hrvatska u ovom trenutku ne namjerava povući punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke, rekao je u petak ujutro za HRT Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih poslova. Osim toga najavio je i da je moguća odgoda sastanka hrvatskog i slovenskog pregovarača Zdravka Rogića i France Arhara.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Hasenfefer 29.01.2013.

    Ovak. Baš na ovoj temi bi pohvalio jednu banku, da samo pokažem da sve banke nisu iste i da stvarno trebate pazite koja će Vam banka biti Vaš poslovni partner. U zadnje vrijeme počeo sam gledati reklame ZABE (inače ne gledam reklame, već odmah prebacim kanal) jer očekujem ubrzo neki milijun zarade, što mislim uložiti u vlastitu firmu s prijateljima, pa tražim banku koja će me pratiti. Zanimljivo mi je zato jer svaki put ZABA pokaže na primjeru (svaki put drugi) na koji način prati obrtnike. Danas ujutro kolači i igračke, stvarno mi je bilo zanimljivo kako s puno rada i malo čarolije možeš ostvariti svoje snove. Htio bi pohvaliti djevojke (žene) koji rade marketing za Zabu. Ovako ću reći. Cure su jako pametne i obrazovane, a samo su slučajno lijepe. -samo bi zamolio šeficu da se tu i tamo ukaže - nisi baš tak stara Uostalom kada slušam Vaš glas počinjem svašta zamišljati. Puno mi Vas je lakše ignorirati kad Vas vidim. Uglavnom djevojke su me uvjerile da ZABU uzmem za svoju firmu koja će imati dobit nekoliko miliona EURA godišnje. I da, dio mislim dati u humanitarne svrhe u kojem sudjeluje i ZABA. S poštovanjem, Damir Bosnar, dipl.inž. kemijske tehnologije

  • Coflek 27.01.2013.

    TUDI TUKAJ JE SLOVENIJA!!! Povikao je Joško Joras... i onda se na užas hrvatske policije otkotrljao u potok. 'nough said.

  • Lori Loredana 26.01.2013.

    ŽIVO ME INTERESIRA, KOLIKE SU TE ZATEZNE KAMATE ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare