To je to što me zanima!

Prvi je u Europi: Transrodni muškarac iz Berlina rodio sina

Muškarac, rođen kao žena, rodio je dječaka u svom domu u Berlinu. Inzistirao je na porodu kod kuće jer je odbio biti zapisan kao majka u bolničkim dokumentima
Vidi originalni članak

Transrodni muškarac iz Berlina prvi je u Europi koji je ostao u drugom stanju i rodio nakon što je oplođen sjemenom donora, piše Daily Mail

Neidentificirani muškarac, koji je rođen kao žena, rodio je dječaka u svojem domu u siromašnom dijelu Berlina. Inzistirao je na porodu kod kuće jer je odbio biti zapisan kao majka u bilo kojem bolničkom dokumentu, što je zakonski obvezno.  Muškarac je zadržao ženske spolne organe te je godinama pio hormone kako bi tijelo prilagodio promjeni spola. Detalji oko donora i muškarčeve veze s njime nisu objavljeni kako bi se zaštitio identitet djeteta.  

Službeno, dijete koje je rođeno 18. ožujka, nema majku već samo oca. Glasnogovornik berlinske Uprave za unutarnje poslove rekao je kako je muškarac izričito tražio da u dokumente bude unesen kao otac, a ne kao majka i njegova je želja poštovana. Otac je također tražio da se spol djeteta ni pod kojim okolnostima javno ne objavljuje, no vlasti su objavile kako je riječ o dječaku.

Prvi trudan muškarac rodio troje djece

U SAD-u je poznat slučaj Thomasa Beatieja (38) koji je rodio troje djece. Beatie je zatražio razvod od supruge, no odbijen je jer sudac nije mogao dokazati da je Thomas bio muškarac kad se oženio. Sud je odlučio da nema nadležnost da dodijeli razvod braka ako on nije zakonski priznat. 


Idi na 24sata

Komentari 44

  • rumenko 11.09.2013.

    Ok razumijem dogodi se muškarac u ženskom tijelu! Ali ako si muškarac zašto onada pobogu roditi??? Kaj je to sad neki trend?

  • miladraga 11.09.2013.

    Otac i majka, sve u jednoj osobi

  • miladraga 11.09.2013.

    Ne može se odlučiti što bi bio, muškarac ili žena ...jadno djete...

Komentiraj...
Vidi sve komentare