To je to što me zanima!

Prvi potpredsjednik Vlade pod istragom za korupciju

Pravosudne institucije dosad nisu istraživale više rangiranog dužnosnika. Istraživalo se i I. Heraka, no on na kraju tuži državu za dva milijuna kuna
Vidi originalni članak

Damir Polančec najviši je državni dužnosnik i prvi potpredsjednik Vlade kojeg službeno istražuju pravosudne institucije. Kad su svojedobno neki javno ukazivali na mogućnost da krakovi korupcijske hobotnice u Hrvatskoj sežu jako daleko (i visoko), većina građana odmahivala je rukom vjerujući da, unatoč velikoj vjerojatnosti te činjenice, naprosto nema političke volje kojom bi se hobotnici odrezali krakovi. A ruku na srce, dosadašnja praksa i nije bila takva da bi ulijevala nadu u pravdu i mogućnost kaznenog progona političkih zvjerki.
U našoj demokratskoj povijesti možemo se sjetiti samo bivšeg HDZ-ova ministra turizma Ivana Heraka, kojeg se 2000. godine sumnjičilo za pronevjeru 1,8 milijuna kuna državnog novca. Iako je presuda isprva glasila da Herak mora u zatvor na 4,5 godina, kasnije je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza. Na kraju devetogodišnje trakavice još i tuži državu za dva milijuna kuna odštete.
Uslijedile su mnoge afere u čijim su se dramatičnim zapletima spominjala brojna zvučna imena u glavnim ulogama. Scenarij i režiju za aferu Bechtel, u kojoj se posao vrijedan gotovo dvije milijarde kuna pokušalo dati Bechtelu izravnom pogodbom, navodno je napisao tadašnji ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. No, zbog toga mu se ništa nije dogodilo. U resoru ministra prometa Kalmete proteklih godina izbijale su brojne afere, od njegovog vozača koji je osuđen zbog iznude do skandala oko HAC-ovog preskupog bojanja tunela. Kalmeta je neokrznut u ministarskoj fotelji.
Jednako je bilo i s aferom Brodosplit, u kojoj su nestali milijuni, a tadašnji ministar gospodarstva  Branko Vukelić je kao predsjednik Nadzornog odbora odglumio autističnu rolu čovjeka koji ni o čemu nema pojma. Vjetar promjena zamirisao je tek kad je afera oko nabave vojnih kamiona rezultirala suđenjem bivšemu ministru Berislavu Rončeviću. Sad svi očekuju nastavak “čišćenja”. Ministar pravosuđa Šimonović izjavio je da nitko u državi neće biti nedodirljiv ili iznad zakona, pa ni bivši visoki dužnosnici, predsjednici ili premijeri.

HANFA UKINULA OBUSTAVU, DIONICA SKOČILA 10 POSTO
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je ukinula nalog o obustavi trgovanja vrijednosnim papirima Podravke - dionica te tvrtke odmah je skočila za čak 11,42 posto u odnosu na cijenu koju je imala prije obustave. Cijena dionica je po otvaranju Burze bila 400 kuna, što je dovelo do nove blokade jer je cijena povećana za više od prihvatljivih 10 posto.

SVE SU ZAČINILI VEGETOM, A KUHALI SU SRCEM
Nakon izbijanja afere 24sata su pisale o bliskosti Damira Polančeca i pojedinih članova uprave Podravke. Osim poslovnih veza, vezala ih je ljubav i prema hrani. Tako su se za godišnjak Podravke zajedno slikali u kuhinji kako spremaju jela uz dodatak Vegete.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dados5 22.01.2010.

    bijednik,gori je od cetnika,svoju drzavu unistava.

  • Iskrena 21.01.2010.

    VAMA SU SVI OVDJE LOPOVI! NE MOGU BAŠ SVI BITI! PIŠETE SAMO DA NEŠTO NAPIŠETE! BUDITE REALNI AKO STE TU ZA ISKRENIM KOMENTAROM!

  • Iskrena 21.01.2010.

    MA TO NIJE ISTINA. ŠTO JE OVO? NIKADA NEĆEMO BITI DEMOKRATSKA ZEMLJA! NITKO NAS TAKVE NEĆE U EU! MOŽDA JE I BOLJE..ŽIVJELA SAM VANI..ZA VAS NIJE EU! NITKO NIJE SLOŽAN! SVI HRVATI SU LJUBOMORNI..JEDNI NA DRUGE! VANI TOGA NEMA..ZA VLADU I NEZNAŠ!

Komentiraj...
Vidi sve komentare