To je to što me zanima!

Prvi put nakon tragedije: Frane Lučić stigao je na otok Kornat

Na otoku su, za potrebe ponovljenog suđenja bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, proveli djelomičnu rekonstrukciju tragedije...
Vidi originalni članak

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac tragedije u kojoj je stradalo 12 njegovih kolega, danas je prvi put nakon tragedije došao na Kornat.

Na otoku su, za potrebe ponovljenog suđenja bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, proveli djelomičnu rekonstrukciju tragedije, javila je televizija N1. Ponovno se utvrđuje put kojim su vatrogasci prošli od iskrcavanja iz helikoptera do mjesta stradanja. U rekonstrukciji sudjeluje 50-ak ljudi. Posade helikoptera koji su vatrogasce dovezli i koji su ih spašavali, GSS-ovci, policajci koji su proveli očevid....

Sud je angažirao i 13 ljudi koji će proći istim putem s istom opremom kao vatrogasci kobnog 30. kolovoza 2007. godine.

Za tragediju je optužen Dražen Slavica, koji je 2013. godine bio nepravomoćno oslobođen odgovornosti. Vrhovni sud ukinuo je presudu te se Slavici ponovno sudi na Županijskom sudu u Zadru.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • JerkoKC 27.03.2017.

    Hoće li mu se sada vratiti pamćenje kako bi mogao reči istinu.

  • user_130878 25.03.2017.

    Fosforna bomba a

  • lokal patriota 25.03.2017.

    Bravo za Lučića. Trebalo je imati sada hrabrosti i suočiti se sa poviješću. Samo Frane, iznesi napokon pravu istinu, kako možda nevin čovjek nebi završio na robiji i raspelu koje već godinama trpi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare