To je to što me zanima!

Prvi put u povijesti države: Stranka Kim Jong Una nije odnijela stopostotnu pobjedu

Na ovogodišnjim izborima glasalo je ukupno 99,63 posto birača, a prije pet godina 99,98 posto ljudi
Vidi originalni članak

Presedan u Sjevernoj Koreji. Na tamošnjim regionalnim, gradskim i okružnim izborima stranka Kim Jong Una, Velikog vođe i čelnika te zemlje, nije osvojila sve glasove, odnosno nije odnijela 100 postotnu pobjedu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NAPETOSTI RASTU Sjeverna Koreja odgovorila na suspenziju sporazuma: Kod granice rasporedili vojnike

Tako nešto nije se nikada desilo u povijesti ove diktatorske zemlje koja nosi službeni naziv Demokratska Narodna Republika Koreja (DPRK). Kim Jong Un pojavio se na izborima, zaokružio na listiću sebe i svoju stranku, a tamošnji mediji izvijestili su, kako je to već običaj, da je na biračko mjesto stigao u pratnji svoje sestre, Kim Yo Jong.

- Kada je cijenjeni Kim Jong Un stigao do glasačke kabine, radnici kompleksa, uzbuđeni što ga vide na svom radnom mjestu, stali su burno klicati: ‘Hura!‘" - prenijeli su sjevernokorejski mediji. 

NEKOLIKO DANA OD LANSIRANJA Sjeverna Koreja tvrdi da je špijunski satelit fotografirao Bijelu kuću i Pentagon

Unatoč vladajućem režimu, kako bi se osiguralo demokratsko pravo, na biračkim mjestima stoje dvije kutije - zelena i crvena. U prvu se ubacuju glasački listići koji se slažu s jedinim ponuđenim izborom kandidata - Kimom; dok se u crvenu bacaju listići onih koji se ne slažu. Po prvi puta, ove godine je u drugoj kutiji bilo listića koji broje čak 0,09 posto glasova birača na regionalnim izborima odnosno 0,13 posto kada je riječ o gradskim i okružnim izborima.  

Ove godine izašlo je i najmanje birača u povijesti te zemlje, "samo" 99,63 posto. Vlast Velikog vođe to objašnjava činjenicom kako su ljudi "na turnejama i oceanima'. Zanimljivo, prije pet godina bilo je 99,98 posto glasača, iako je tada više njih bilo na turnejama i oceanima, piše Reuters. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • žkime 29.11.2023.

    Od dva ponuđena izbora biras onog jednog jedinog.

  • ffeerraattaa 29.11.2023.

    jeli imaju možemooooooo🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Jopazg 29.11.2023.

    Brzo ce oni naci one koji su fulali kutiju🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare