To je to što me zanima!

Prvo lice presadili su 1917. naredniku britanske vojske

Waltera Yeoa je operirao Harold Gilies, poznat kao \\\\\\"otac plastične kirurgije\\\\\\". Walter je pretrpio teške ozljede, spaljeno mu je lice i gornji kapci
Vidi originalni članak

Objavljene su prve fotografije operacije presađivanja lica iz davne 1917. godine. Žrtva je Walter Yeo, a stradao je bitci u Prvom svjetskom ratu. Walter je pretrpio teške ozljede lica. Spaljena mu je koža, a potpuno je izgubio očne kapke. Waltera je 1917. godine operirao Sir Harold Gilies, poznat i kao "otac plastične kirurgije". On je prvi kirurg koje je presađivao kožu s jednog dijela tijela na drugi. Tada mladom naredniku iz Plymoutha liječnik je napravio masku od kože i sašio je preko lica i očiju. Walteru su donekle uspjeli vratiti stari izgled. Na zadnji tretman kod Giliesa narednik je došao 1938. godine i tada mu se gubi svaki trag. Fotografije ranjenog vojnika objavljene su u pokušaju da se pronađu njegovi bliski srodnici i da se dozna što je s njim kasnije bilo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • classic 28.08.2008.

    Kako bi to danas savrseno tek napravili. I onda hocemo rec da je covjek kao covjek sam toliko uznapredovao u zadnjih 100 godina..... Ja mislim da nas posjecuju jos neki narodi iz galaksije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare