To je to što me zanima!

Prvog dana škole molili su "Oče naš" sa svećenikom

Roditelji splitskih prvašića nezadovoljni su jer su njihova djeca prvi dan škole molila s katoličkim svećenikom. Kažu da je molitvi mjesto u crkvi
Vidi originalni članak

U nekim splitskim osnovnim školama prvašići su prvog dana škole molili "Oče naš". Kao dio prigodne svečanosti povodom početka školske godine, uz himnu i ravnateljev pozdrav, učenicima se obratio i svećenik s kojim su izmolili molitvu. To je izazvalo nezadovoljstvo kod nekih roditelja, piše Jutarnji list.
- Vjeri je mjesto u crkvi, a matematici i hrvatskom u školi - požalili su se roditelji. Don Ivan Čubelić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, rekao je da ne zna tko je takvo što dogovarao i organizirao. Ravnatelji, pak, ne vide nikakav problem u molitvi u školi. Navodno su oni sami pozvali svećenike na svečanost. Kažu da je to dugogodišnja praksa i običaj.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • trešnja 11.09.2009.

    Ovdje nije problem sam čin molitve,već način,mjesto i vrijeme za nju.Molitva mora doći iz srca i isključivo slobodne volje molioca,a nikako na ovakav način,jer ovo je bila samo jedna nesvjesna recitacija koja se nije dotakla ničijeg srca,a najmanje dragog Boga.Ova prisiljavanja djece,a i odraslih u nešto što ni sami ne shvačaju ni ne žele, nema nikakve veze ni sa Bogom niti sa vlastitom vjerom u Njega.Dapače,kod mnogih će se baš zbog ovakvih događaja pojaviti otpor do prave vjere u Boga.Prazne ceremonijale koji su aktualni kod svih vjerskih zajednica ne nazivajte vjerom ,jer to nije!

  • Markzg 11.09.2009.

    Učenici koji nisu bili katolici su išli natrag kućama kao i mi katoloci, nekolicina nas :) koji nisu htjeli na molitvu za prvu školsku godinu

  • nuha 11.09.2009.

    sta su radili ucenici koji nisu katolici

Komentiraj...
Vidi sve komentare