To je to što me zanima!

Psa ubojicu će kastrirati, a vlasnik prošao bez prijave

Pit Bul koji je zaklao maltezera je u veterinarsko - higijenskom servisu. Neće ga uspavati. Vlasnik živi u blizini vrtića, pa roditelji strahuju za djecu
Vidi originalni članak

Vlasnik pit bula koji je u utorak u Martićevoj u središtu Zagreba zaklao maltezera i ugrizao njegovu vlasnicu zove se Nijaz Hadžiosmanagić zvani Musa i živi u obližnjoj Tomašićevoj ulici. Kako doznajemo, riječ je o vatrogascu, čiji je sin Dino, inače vatreni nogometni navijač, poznat u četvrti po tome što je pokušao “peglicom” pregaziti policajca. Donedavno su imali pudlicu i pit bula, a nakon što im je pudlica umrla, zamijenili su je još jednim pit bulom. Pas je star 11 godina, navodno je i inače agresivan, nalazi u veterinarsko-higijenskom servisu, gdje će biti kastriran.
- Pas će pod veterinarsko-zdravstvenim nadzorom ostati 10 dana. Veterinarski inspektorat tada će odlučiti hoće li vlasniku vratiti psa - rekao nam je veterinarski inspektor Branko Zbodulja. No, kažu neki stručnjaci, kastracija u toj dobi ne znači ništa jer se njome više ne može suzbiti agresivnost. Prema zakonu, inspektorat vlasniku ne može narediti da uspava opasnog psa, osim ako ima bjesnoću. Može ga samo oduzeti vlasniku i dati na udomljavanje.

VLASNIK PIT BULA PROŠAO BEZ IKAKVE PRIJAVE?!
Vlasnik pit bula policiji je rekao kako je psa povjerio na čuvanje prijatelju Draženu S. (43). Prema hrvatskim zakonima, opasne pasmine poput pit bula moraju se držati na povodcu i moraju imati brnjicu. Budući da je Dražen šetao psa bez brnjice i povodca, policija će protiv njega podnijeti prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, za koji je propisana kazna od 200 do 800 kuna. Vlasnik krvoločnog psa zasad se “izvukao” bez prijave, no u policiji kažu da se kriminalistička obrada nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • user_3340 24.04.2008.

    Mislim da ovdje nebi pomogli ni psihološki testovi kao za oružje.. Koliki su imali dozvolu za pištolj, i ubijali, i druge i sebe.. A dalje o mitu i korupciji i šuškavim novčanicama mislim da nema potrebe govoriti.. Onaj tko si može priuštiti takvog psa, može dati i koju novčanicu za dozvolu, ne?

  • user_21904 24.04.2008.

    Kao prvo nerazumijem potrebu nekoga za takvim krvoločnim psima,a kao drugo ako već u RH nisu zabranjene takve pasmine,kao što je to slučaj sa drugim zemljama,onda je obvezno učiniti nešto za opću sigurnost,a smatram da bi to trebale biti izrazito stroge kazne za nenošenje brnjice,ili pas bez povodca!EVO VAM SLUČAJ UČINITE NEŠTO!Nije kriv pas te vrste kojem je to u genima,nego glupi vlasnik koji ne shvaća što znači imati takvog psa!

  • antonio vruće mi je 24.04.2008.

    Kakvo kastriranje,tko će to platiti,vlasnici su očito problem u kvartu, a prema imenu i prezimenu ja znam gdje nebi bili problem(u matičnoj im mahali) jer su tamo svi isti. DUGI 9 ovdje riješi problem u roku keks, spominjat će se dan dva da je netko upucao psa i sve će otiću u zaborav.

Komentiraj...
Vidi sve komentare