To je to što me zanima!

Psiholog: Ova djevojka bi mogla zlostavljati i ljude

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
OKRUTNA CRVENKAPICA: Snimka djevojke koja baca štence u rijeku i jezivo se smije preplavila je internet. Psiholozi se slažu da joj treba pomoći
Vidi originalni članak

Je l’ pliva?!, čuju se na snimci riječi djevojke dok baca nemoćne štence u rijeku. Stoji na obali, vadi psiće iz košare i jednog po jednog baca u vodu s osmijehom na licu. Djevojka u više navrata razmijeni nekoliko riječi sa snimateljem videa. Govore hrvatski s jakim bosanskohercegovačkim naglaskom. Snimka djevojke osvanula je na You Tubeu nedugo nakon što je Britanka koja baca mačku u smeće šokirala svijet. Iako su snimku odmah uklonili, pojavila se na forumima. Pokušavaju identificirati tko je djevojka sa snimke. Neki tvrde da je riječ o djevojci iz Bugojna i da je na Vrbasu, a Daily Mail piše da je snimka snimljena u Hrvatskoj. Iz PETA-e su kazali kako su već kontaktirali hrvatsku Udrugu za zaštitu životinja. Na hrvatskom forumu navodno se javio i snimatelj okrutnog videa koji se predstavio kao brat djevojke koja je bacila štence u rijeku. Objasnio je da se u njegovu dvorištu okotila kuja “koja na sebi nosi milijune bolesti” pa je “radi očuvanja svog zdravlja i zdravlja ostalih” odlučio psiće baciti u rijeku. Objašnjava kako se o napuštenim psima u BiH nitko ne brine te da u čoporima lutaju gradom. Priznao je da je možda malo glupo što se smiju dok pse bacaju u rijeku” , ali mu je, dodaje, drago što štenaca više nema jer će sada napokon spavati u miru.
- Neće mi više pred kućom cvilit, na to se najviše radost moja odnosi, neki ne razumiju, al razumit će kad tad - piše navodni snimatelj okrutnog videa na forumu.
Ubrzo su protiv djevojke i na Facebooku pokrenuli grupu, koja već ima 2500 članova.
Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, kaže kako je u Hrvatskoj i u BiH mučenje životinja kažnjivo.
- Novčane kazne se kreću do 15.000 kuna, ali, osim toga, zlostavljač može dobiti i šest mjeseci zatvora - rekao je Oman.

ONA OVO RADI SVJESNO, TREBA JOJ POMOĆI
Iz filma se jasno vidi da djevojka ima sklonost prema mučenju drugih. Sad je riječ o štencima, a u budućnosti bi njene žrtve mogli biti ljudi, rekla je psihologinja Tanja Dejanović Šagadin te dodala kako je velika mogućnost da djevojka zlostavlja i vršnjake.
- Nije riječ o curici nego o tinejdžerici, kojoj je jasno što će biti sa štencima ako ih baci u rijeku - kaže Šegedin i ističe:
- Djevojka u ovom slučaju ne eksperimentira. Očito je da u njoj ima agresije i velikog bijesa. No to bi trebala rješavati baveći se nečim pozitivnim - rekla je Šagadin.
Kaže da ima veliku potrebu nekog zlostavljati, a odgojem joj, očito nije zabranjeno iskaljivati se na životinjama.
- No postoji razlika u zlostavljačima životinja. Razlikuju se oni koji zlostavljaju životinje poput skakavaca i drugih kukaca i oni koji zlostavljaju životinje na kojima se jasno vide osjećaji - ističe Šagadin.
- Poznato je da su se svi masovni ubojice u djetinjstvu iživljavali na životinjama. Nema gotovo niti jednog koji to nije radio. No ipak ne postanu svi zlostavljači životinja ubojice. Puno je više onih kojima odgoj ne dopušta prenositi svoje ponašanje prema životinjama na ljude - rekla je Šagadin.
Ponašanje ove djevojke je, kako kaže ona, zabrinjavajuće. U nje očito nije razvijena sućut i to je veliki problem.

PRIJETE JOJ SMRĆU JER JE MAČKU BACILA U SMEĆE
Nadzorne kamere snimile su prije tjedan dana Mary Bale (45), koja je, hodajući cestom u engleskom Coventryju, pomazila mačku na ogradi, a potom ju je zgrabila i bacila u smeće. Zaklopila je kantu i produžila niz ulicu. Stephanie i Darryll Mann svoju godinu dana staru Lolu našli su tek nakon 15 sati potrage.

Idi na 24sata

Komentari 518

  • inde 31.08.2010.

    gov.. ljudskog roda .srami se jer uistinu ništa nije bilo smješno.mrš

  • žižula 31.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_50284 31.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare