To je to što me zanima!

Pucao na oca i dijete: Svirčića su optužili za teško ubojstvo

Zlatko Svirčić je 23. prosinca 2014. u Zadru ispalio dvanaest hitaca iz pištolja prema Marinu Orloviću koji je u naručju držao dijete. Orlović je preminuo u bolnici
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv Zlatka Svirčića (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i dva pokušaja teškog ubojstva, javlja Zadarski.hr.

Orlović preminuo u bolnici, dijete uspjeli spasiti

Svirčića terete da je oko 11 sati 23. prosinca 2014. u Zadru, ispred obiteljske kuće Marina Orlovića, ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema Marinu Orloviću koji je u naručju držao dijete. Orlovića je pogodilo šest hitaca koji je zbog zadobivenih teških i po život opasnih ozljeda glave i grudnog koša preminuo pet dana kasnije u Općoj bolnici u Zadru.

Dijete je zadobilo tešku i po život opasnu ozljedu (prostrijelna rana glave). Samo zahvaljujući hitnoj medicinskoj pomoći djetetu je život spašen. 

Htio ubiti i bivšu suprugu, sam se predao policiji

Nakon što je pucao u Orlovića i dijete, Svirčića terete da se zaputio u Orlovićevu kuću kako bi ubio bivšu suprugu Maju Musap Orlović. Prethodno je napunio pištolj. No, u toj ga je namjeri spriječio susjed koji se bacio na njega i srušio ga na pod. Nakon toga je Svirčić izjurio iz kuće, ušao u kombi i pobjegao. Otišao je na policiju, gdje se predao i rekao što je učinio.

Traže produljenje pritvora

Županijsko državno odvjetništvo je predložilo da se Svirčiću produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od 23. prosinca 2014. godine.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • mutna77 22.03.2015.

    To je sve Maja zakuhala.

  • mačkamačak 21.03.2015.

    ma koje produljenje pritvora,doživotno ga zatvorit u samicu..

  • crazycat 21.03.2015.

    Slazem se lolitta,dobar čovjek je dobar čovjek kakva god da je situacija,sve ostalo su priče..lako je biti dobar u dobru,u zlu se tek iskaže pravi karakter.

Komentiraj...
Vidi sve komentare