To je to što me zanima!

Puhovski: Plenković je Bandića odgovorio od referenduma...

Što se tiče odustajanja gradonačelnika Milana Bandića od referenduma, Puhovski vjeruje da ga je od njega odgovorio šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Tribina pod nazivom ‘Promjena imena Trga maršala Tita’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba održava se u prostorijama Privrednikova doma. Sudjeluju dr. Zlatko Hasanbegović i profesori na Filozofskom fakultetu Žarko Puhovski i Tvrtko Jakovina.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako je RH izložena fašizaciji, onda su SDP i ljevica trebali podržati Bandića, govorim simbolički, kazao je Puhovski na početku tribine i dodao da "ne misli da se radi o fašizaciji, ali kad bi vjerovao da se radi o fašizmu - išao bi i s crnim vragom protiv fašizma".

Što se tiče odustajanja gradonačelnika Milana Bandića od referenduma, vjeruje da ga je od njega odgovorio šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković, ali i smatra da je to drugorazredno pitanje.

Puhovski je uvjeren da bi, kad bi to bilo moguće, Bandić, i to s velikim veseljem, sa SDP-om i Zagreb je NAŠ! imao većinu u gradu i riješio bi se pitanja Trga maršala Tita.

Ono što je osnova politike jest da treba početi od jasnog stava o tome što je broj jedan, a što broj dva, broj tri - ako je broj jedan ovo, onda je sve ostalo dva i to je čista abeceda političke taktike, upozorio je Puhovski.

On smatra da u pozadini ima raznih igara, i Plenković, i Hasanbegović, i Švaljek ... moguće su pretumbacije u Skupštini, ali dogovorit će se i ići će dalje "happily ever after" i to je cijena političke nesposobnosti onih koji misle da je to problem.

Bandić ima jedan jedini motiv - doživjeti 20 godina na čelu Grada Zagreba, a problem jest da on taj motiv jasno pokazuje, kao i ova stranka svoj dok su drugi držali karte u džepu, a tako se igru ne može igrati, zaključio je uvodno Puhovski.

Uz pitanja samog preimenovanja Trga Hasanbegoviću postavilo su i pitanje zabrane uzvika Za dom spremni.

Moderator debate pitao je Hasanbegovića zašto ne bi preimenovali jednu od ulica Ante Pavelića. Hasanbegović je rekao kako nije po njegovoj volji da se preimenuje u Trg republike, ali da se može složiti s time. 

Idi na 24sata

Komentari 220

  • Usora1 05.07.2017.

    tema tribine je jedno, no citav sadrzaj licio je na sudjenje z. hasanbegovicu stim da je "15-minutni" kosanovic zastupao optuzbu.

  • Usora1 05.07.2017.

    "u osinjem gnijezdu" bi se mogao nazvati ovaj "izlet" hasnbegovica, izuzev z. puhovskog koji je imao nesto umjereniju ali jasno lijevi retoriku moderator, markovina i "probrana" publika su isti oni koji su "branili trg". jasni argumentirani stavovi hasanbegovica "bez dlake na jeziku" su proizvodili muk i nevjericu publike. tribina je postigla svoj cilj, ali ne i ilj organizatora.

  • purgerica prva 05.07.2017.

    Vidi, vidi, brišete istinu! Tko bi rekao kak se ne smije napisati kak je dr.sc. rođeni zagrepčanin kak mu i rditelji i baka i djed. Zaista intelektualno nadmoćan, pa ova dvojica yugofila i jedan "cetnik" ispadoše kukavice. A tek ona usplahirena stara žena sa repom iz "publike"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare