To je to što me zanima!

Puigdemont i četvorica članova vlade su na uvjetnoj slobodi

Petorica Katalonaca su se u nedjelju ujutro predala policiji u Bruxellesu, kamo su se sklonili početkom prošlog tjedna. Sada drugi sud u idućih 15 dana treba odlučiti hoće li provesti europski nalog za uhićenje
Vidi originalni članak

Smijenjeni katalonski predsjednik Carles Puigdemont i četvorica bivših članova njegove vlade za kojima je izdan europski uhidbeni nalog, pušteni su na uvjetnu slobodu po odluci sudca istrage, priopćilo je državno odvjetništvo u Bruxellesu u noći na ponedjeljak.

Petorica Katalonaca su se u nedjelju ujutro predala policiji u Bruxellesu, kamo su se sklonili početkom prošlog tjedna. Sada drugi sud u idućih 15 dana treba odlučiti hoće li provesti europski nalog za uhićenje koji je izdala Španjolska.

Sudac koji je imao 24 sata za odluku o eventualnom pritvaranju petorice Katalonaca, prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva u Bruxellesu.

Oni "ne smiju napustiti belgijski teritorij bez odobrenja suca istrage", "moraju ostaviti adresu na kojoj borave i odazvati se na sve sudske i policijske pozive".

Na ovu odluku ne može se uložiti žalba, dodaje državno odvjetništvo.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • histria0@yahoo.com 06.11.2017.

    Sada ćeš žeti kako si posijao.

  • povijest činjenica 06.11.2017.

    Toliko o demokraciji i slobodama izbora ...

  • mandrač 06.11.2017.

    U ovom slučaju sve izgleda civilizirano i korektno a za našeg Todora se ne zna gdje je i dali ga se uopće traži da ga se izruči balkanska posla....nije Europa za svakoga

Komentiraj...
Vidi sve komentare