To je to što me zanima!

Pukanić u suzama: Smijao se i vikao da će me ubiti!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
ATENTAT NA OSNIVAČA NACIONALA: Nekoliko sati nakon što je Ivo Pukanić prijavio pokušaj iznude, netko ga je pokušao ubiti ispred zgrade
Vidi originalni članak

Ivu Pukanića, pred njegovom kućom u Ilici, netko je pokušao ubiti, nekoliko sati nakon što je suvlasnik tjednika Nacional tužiteljstvu prijavio da ga nepoznata osoba iznuđuje, doznaje Hina u Državnom odvjetništvu. Tu su prijavu proslijedili policiji.
- Sve je u rukama Državnog odvjetništva - kazao je Pukanić.
Na konferenciji za novinare prepričao je kako je preživio napad.
- Optužbe medija da sam lažirao napad su gadost zlih ljudi i mojih kolega. Morao bih biti nečovjek i teška budala. Uvijek sam govorio istinu. Ivo Pukanić nije rekao ni jednu riječ krivo niti je lagao - počeo je Pukanić rekonstrukciju noćašnjeg napada.
- Parkirao sam auto u garaži kod svoje zgrade u zagrebačkoj Ilici. Vratio sam se na ulicu kako bih ušao u zgradu. Baš sam htio mobitelom nazvati kćer. Krajičkom oka uhvatio sam sumnjiv pokret i digao pogled. Muškarac je bio udaljen od mene pet-šest metara kad sam ga primijetio. Atentator je bio visok oko 1,95 m i težak oko 120 kilograma. Bio je neobrijan i imao je vunenu kapu, ali nije bio maskiran. Nasmijao se i rekao mi: 'Sad ću te ubiti!'. Pucao je u mene iz neposredne blizine i odozgora jer je vrlo visok. Zato je njegov metak završio tako nisko u izlogu. Bacio sam se instinktivno na pod u tisućinki sekunde. Čuo sam kako mi je metak prozujao kraj glave - ispričao je vidno potreseni Ivo Pukanić. Krenuo je prema sredini ulice. Pukanić tvrdi da je napadač opet htio zapucati, ali mu je pištolj zablokirao. Dok je napadač ponovno repetirao pištolj, Pukanić je uspio iz ruksaka izvaditi svoj 9-milimetarski pištolj Glock 17.
- Shvatio je da imam oružje pa je stao. Rekao sam mu: 'Stani, pucat ću!'. Spustio je pištolj i počeo trčati natrag prema Krajiškoj ulici, odakle je i došao. Ispucao sam u zrak jedan metak i htio pucati još jedanput, kad je pored nas prošao crveni auto, tako da imam i svjedoke - priča Pukanić. Prislonio se uza zid kafića Sahara, iz straha da ga netko ne upuca u leđa. Nazvao je 92, ali se nitko nije javljao.
- Nazvala me kći iz stana i pitala: 'Tatice, što se događa?' - rekao je Pukanić i tad briznuo u plač pred okupljenim novinarima. Kćeri je rekao da nazove policiju, a on je otrčao do dvojice Mesićevih policajaca i sve im ispričao. Nakon sat i pol policajci su ga nazvali, tvrdi, da mu jave kako su u Krajiškoj pod automobilom našli napadačev pištolj s prigušivačem. Kaže kako su i svjedoci vidjeli atentatora kako trči Krajiškom.
- Nisam tražio policijsku zaštitu, ali smo je moja malodobna kći i ja ipak dobili, skupa s ograničenjem kretanja. Brinut će se o nama 24 sata na dan. Ovo je trebala biti egzekucija jednim metkom. Htjeli su mi pucati u glavu da me odmah ubiju - priča Pukanić, koji je na pitanje novinara o mogućim motivima samo rekao da ovaj napad tumači kao svirepi pokušaj ubojstva. Tvrdi da je imao spoznaje o mogućem napadu. Kazao je kako ovo nije prvi put da ga pokušavaju ubiti.
- Prije nekoliko godina ispred Importannea prišao mi je čovjek s golemim nožem. U zadnji tren sam primijetio kako mi prilazi s leđa. Brzo sam se snašao i repetirao pištolj, a on je pobjegao - priča Pukanić. Priznaje da je u vrijeme oba napada imao jako puno sreće. Na pitanje nosi li uvijek pištolj sa sobom rekao je da ga nosi po nalogu policije od 2000. godine radi svoje zaštite.

>>>PUKANIĆA POKUŠAO UBITI ISPRED STANA>>>
>>>IVO PUKANIĆ ŽELI SUPRUGU STRPATI U VRAPČE?>>
>>>PETRAČ SLAO PISMA PUKANIĆU IZ ZATVORA>>>
>>>IVI PUKANIĆU PRIJETILI SU MNOGI, ALI I ON JE PRIJETIO>>>

Idi na 24sata

Komentari 41

  • user_2858 16.04.2008.

    Totalno neuvjerljivo

  • davor_ 11.04.2008.

    Ma treba njega maknut kao i sve ostale njemu slične!!!!Takvi su opasnost za sebe i sve oko sebe!!!

  • forthetrue 11.04.2008.

    Naslov....Osnivac nacionala pod paljbom....Ma koji osnivac, 24 sata jedni ste od boljih medija, al morate znat da je pukanica stvorila Mirjanina majka, koja je bila jako bogata i dala je pukanicu i novce za nacional i auto i sve.. ( to sama Mirjana govori) . Ovo je sve iluzija bolesnog lika, sta je taj piso u svojim novinama, ovo je mila majka za njegove clanke. Neznam ko je lud Mirjana ili Ivo...Pukanicu se treba stati na kraj...Pistolj ne zablokira kada treba nekog ubit...MOJ BOZE KOJA LAZ

Komentiraj...
Vidi sve komentare