To je to što me zanima!

Pukanićevi SMS-ovi: Htio je doznati tko ga želi ubiti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Transkripti poruka Ive Pukanića pokazuju kako je kontaktirao s političarima, sportašima, ljudima s estrade i iz obavještajnog miljea, s kriminalcima....
Vidi originalni članak

Komunikacija s mobitela Ive Pukanića, koju je objavio internetski portal Necenzurirano.com, otkriva kako se ubijeni suvlasnik Nacionala dopisivao s političarima, ministrima, ali i TV zvijezdama. Poruke je slao ministrima Šukeru, Rončeviću i Primorcu,  a čuo se i s tadašnjim glasnogovornikom Vlade Ratkom Mačekom. Većina političara nije mu odgovarala na poruke, a s ostalima je dogovarao teme za objavu u Nacionalu ili se privatno dopisivao. Posebno su oštre bile poruke koje je izmijenio sa Zoranom Šprajcom, urednikom na HTV-u. Međusobno su se optuživali za neprofesionalizam, a Pukanić je Šprajcu zamjerio prilog o prisilnoj hospitalizaciji njegove žene Mirjane Pukanić. Iz SMS-ova je vidljivo da se bojao za život, a raspitivao se i o pokušaju atentata na njega u travnju 2008. Istraživao je tko su naručitelji njegova ubojstva, a osobi koju je spremio pod imenom “Pokajnik Ubica” platio je za informacije o ubojicama. O svojim saznanjima je redovito obavještavao MUP i Državno odvjetništvo. Naslućivao je da bi ga mogli ubiti te je u jednom od SMS-ova napisao “Ako preživim, morat ću napisati knjigu”. Policijski zapisnik o pretrazi Pukanićeva mobitela ima 119 stranica. Dio korespondencije vjerojatno je cenzuriran, što je u zapisniku MUP-a označeno kao “neklasificirano”.


Prepiska Pukanićevih SMS-ova:
ZORAN ŠPRAJC (26. 8. 2008.): e stvarno jadno.
PUKANIĆ: ako je netko jadan onda si jadan ti. sramota te može biti za sve zle i bolesne laži koje si prosipao prema meni i mojoj obitelji.
ZORAN ŠPRAJC : niti jedne riječi nikad nisam napisao nit o tebi, nit o tvojoj obitelji. a l uživaj. lijepo je živjet i radit bez srama i savjesti.
PUKANIĆ: ti ne samo da nemaš srama niti savjesti, već nemaš ni pameti. jer da imaš pameti imao bi i pamćenje te bi se sjetio svojih sramotnih priloga u dnevniku o tragediji u mojoj obitelji. nisi se potrudio da me onda nazoveš i pokušaš saznati istinu....
ŠPRAJC : kao što rekoh, tvoju kćer nikad nigdje nismo spominjali. nit vaše obiteljske odnose. i upravo sam ja inzistirao da se na to pazi. za razliku od tebe.
PUKANIĆ: šprajc, ne radi se glup.
ŠPRAJC: naravno da sam glup. inače ti se ne bi zamjerao. al jebga, takavsam...imaš dosta svojih na htv-u pa ti još jedan nije potreban. želim vam ugodnu suradnju. pozdrav.
PUKANIĆ (1. rujna 2008.): božo, javi se. puki
PUKANIĆ (16. rujna 2008.): božo, kad se vidimo s kapetanom u vezi newsa. Hitno mi je
PUKANIĆ (19. rujna 2008.): božo, moraš mi reći što je sa zadrom. Imamo dogovor s intersparom i možemo sniziti na osnovu toga cijenu.
PUKANIĆ (11. listopada 2008.): javi mi se. odjebao si me.
KALMETA: prijatelju, u saboru sam. javim se čim završi.
PUKANIĆ (19. rujna 2008.): bianca, molim te ako me možeš nazvati. nešto te trebam privatno. bok, puki.
MATKOVIĆ: dobar dan. cijeli dan sam na sastancima pa ne mogu zvati, molim napiši o čemu se radi. pozdrav, bianca.
PUKANIĆ: bok, bianca. trebao bih vidjeti ivu, al da se ne zna. trebam ga nešto privatno. dosta mi je hitno. puki
BIANCA MATKOVIĆ: predsjednik sutra putuje i nema ga tjedan dana, pa predlažem da se ako je žurno javiš katarini fuček da vidi za neki termin, šaljem ti njene brojeve u uredu...pozdrav, bianca

Idi na 24sata

Komentari 6

  • plavi cvijet 23.03.2010.

    Što uopće reći na ovo? Rekao je \"ako preživim...\", a ukinuli su mu zaštitu.

  • klakdk 23.03.2010.

    komuniciro je samo s kriminalcima.treba zalit onu drugu osobu koja je poginula zbog njeg

  • user_38805 23.03.2010.

    najdraze mi je citati ove poruke i sto su priskluskivani ... psovka do psovke :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare