To je to što me zanima!

Puklo uže za spašavanje, troje palo u provaliju iz helikoptera

Spasilačka služba je došla na poziv dvoje alpinista, muškarca i žene, koji su zatražili pomoć blizu Trofaiacha, na jugu Austrije. Spasilac se spustio užetom do para, no dok su bili u zraku puklo je
Vidi originalni članak

Dvije osobe, spasilac i alpinist, poginule su u nedjelju u austrijskim Alpama kada je puklo uže za spašavanje helikoptera kojim su ih izvlačili, priopćila je policija.

Spasilačka služba je došla na poziv dvoje alpinista, muškarca i žene, koji su zatražili pomoć blizu Trofaiacha, na jugu Austrije.

Helikopter ih je locirao i spasilac, 28-godišnji policajac, spustio se kako bi im pomogao da se popnu. No dok su svo troje bili u zraku, uže je puklo i s velike visine su pali u provaliju, rekla je glasnogovornica policije Madeleine Heinrich.

Žena je poginula, a njezin prijatelj je teško ozlijeđen. Policija nije otkrila njihov identitet ni državljanstvo.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Prva Proleterska 06.06.2017.

    Nisam još vidjeo čekrk - dizalicu koja radi na špagu ! O čemu vi to pričate ? 8mm sajla nosi 900kg !

  • Prva Proleterska 06.06.2017.

    Postavljati pitanje zašto je bilo troje na sajli a ne jedan ili dvoje , je van struke , jer sajla -lift mora imati 4x veču snagu od nazivne . Znaći , da je bila nazivno za dvojicu , morala je ponijeti i osmoricu a da ne pukne odnosno , da bude na granici puknuća. Mora da je pukao oprtni sistem -remenje za vezanje , a ne sajla ! Napuknuće sajle bi svatko primjetio .

  • alcapone123 05.06.2017.

    Ne mogu vjerovat,dođu te spasit onda pogineš,koja jebena sudbina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare