To je to što me zanima!

Pula: Škola izgorjela do temelja, požar je ugašen

Vatrogasci su dojavu zaprimili u nedjelju u 4.25 sati. Izgorjelo je 700 četvornih metara, a zbog brze intervencije spriječena je eksplozija plina
Vidi originalni članak

Naše škole više nema, ostalo je samo zgarište. Osjećamo se izgubljeno i u šoku smo, kroz suze su pričali učenici sedmog razreda pulske OŠ Veli Vrh, koja je u nedjelju u nestala u požaru. Bez škole je ostalo 400 učenika. U 4.24 požar je došlo gasiti 13 vatrogasaca u 6 vatrogasnih. Lokalizirali su ga u 8 sati.
- Ostala je jedino sportska dvorana i kotlovnica, a oko 700 četvornih metara je izgorjelo. Izgorjelo je16 učionica i zbornica - kazao je Klaudio Karlović, zapovjednik pulskih vatrogasaca i dodao: “Škole više nema. Učenici su plakali i dolazili do mene. Pitali su gdje će ići u školu, a bili su tužni jer im je izgorjelo sve, a sjetili su se i 1010 kuna u blagajni, što su sakupili za jedan projekt. Izgorjeli su svi dnevnici, 25 kompjutora, sve...”.
- Nisu dnevnici uzrok požara. Kad me domar škole nazvao rano ujutro, mislila sam da se šali. Nastave sigurno nema do srijede - plakala je i ravnateljica Karmen Kranjec. Je li požar podmetnut ili su posrijedi instalacije, još se ne zna.
- Škola je stara 25 godina, a zajednički ćemo učiniti sve da nađemo novac za gradnju nove na ovom zgarištu - dodala je je ravnateljica. Podržali su je i građani.
Gradonačelik Boris Miletić pozvao je policiju da utvrde uzrok požara ili pronađu počinitelja.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Vittela 24.02.2008.

    Od skole su ostale samo celicne konstrukcije, ostaci stolica, sve sravnjeno sa temeljom tako reci. Sada je lako pricati ovo ono, kao prvo skola nije imala niti protivpozarni alarm vec samo protuprovalni,rekao sam domar, skola nema uporabnu dozvolu, kako se cini..sama ravnateljica kukala, plakala, i kad je otplakala svoje rekla da se ide nasminkati, srediti - dolaze novinari. Od cega je skola gradjena- od stiropora. Dobro i prije nije zapaljena. Sada je ostala ta dvorana taman da nju dokrajce i zapale. Umjesto da i nju sruse, izgrade novu skolu, novu dvoranu, sigurniju. A jadna okolina, jadna djeca samo i njihove suze..Okolo skole nema rasvjete, kao stavi se rasvjeta izlupaju huligani. Pa neka stave one koje se ne mogu razbiti. I samo novo igraliste je u mraku., nema znakova da je skola u blizini, skola je u sumi, oko nje neasfaltirana cesta, zamislite u Puli, naselje nema cestu, skola u sumici, grmova.. nije ni cudo sto se sve desava u toj okolini. A gdje ide novac iz proracuna??

  • diki 24.02.2008.

    Škola izgorjela do temelja, požar ugašen. Koji je to naslov. Ako je nešto izgorjela do temelja onda niti nema što gasiti jer je vatra sve progutala i sama se gasi. Novinari bi nekada mogli razmisliti što i kako pišu.

  • joca 24.02.2008.

    DA SAM JA TE SRECE !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare