To je to što me zanima!

Puljak o odluci Ustavnog suda: 'Volja birača bit će na strani pravde, moramo se strpjeti...'

Ivica Puljak se osvrnuo na odluku Ustavnog suda prema kojoj predsjednik RH Zoran Milanović ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima
Vidi originalni članak

Odluka Ustavnog suda je katastrofalna i politički instruirana. Građani Republike Hrvatske su napokon, nakon desetljeća hladovine, saznali da imamo Ustavni sud koji se može izravno uplesti u volju građana da biraju i budu birani, poručio je gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

On se time osvrnuo na odluku Ustavnog suda prema kojoj predsjednik RH Zoran Milanović ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima. Tu odluku je u ponedjeljak obznanio predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović nakon stručnog sastanka i sjednice ustavnih sudaca.

NAKON UPOZORENJA USTAVNOG SUDA IDS poziva Milanovića i SDP da poštuju upozorenje Ustavnog suda: 'To je politička kultura'

- Možete pokrasti Hrvatsku, možete imati stranku koja preuzme sve neovisne institucije da rade njima u korist, možete instalirati državnog odvjetnika koji se druži s osuđenim kriminalcima i to je sve bilo u skladu s Ustavom - rekao je Puljak.

Smatra kako jedino što ne može biti po Ustavu je je kandidatura predsjednika Republike na izborima za Hrvatski sabor.

'PODIŽE REJTING SDP-U' Božo Petrov: Odluka Ustavnog suda za Most je bila očekivana!

- Odlukom Ustavnog suda mi ne smijemo govoriti tko je naš kandidat za premijera i ja ne smijem reći njegovo ime. HDZ-ovci u skladu s Ustavom mogu krasti, a mi ne smijemo reći tko je naš kandidat za premijera. Volja birača će biti na strani pravde i trebamo se strpjeti još mjesec dana da se riješimo ove klike i da hrvatska napokon prodiše - zaključio je.

Sve o parlamentarnim izborima čitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • pravica za sve 18.03.2024.

    Najslađe je zabranjeno voće.

  • yocko 18.03.2024.

    Ovaj papir je napisao Šeks a ustavni sud ga je samo pročitao,narod je taj koji bude odlučio o izborima na ne koje kakovi kupljeni suci.

  • nec.1996 18.03.2024.

    tako je puljak i hdz misli kako je namagarcio milana nije on ce to njima dati do znaja na izborima,pravda ce biti jako stresna za hdz oni to ne kuze i ne shvacaju da ce ih milanovic poslati u drugu ligu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare