To je to što me zanima!

Puljić: Danas se svi možemo radovati jer je rat završen

Nismo se nadali ovako pozitivnom sudskom ishodu iako smo ga u dugogodišnjem traženju istine i pravde priželjkivali, kazao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić
Vidi originalni članak

Raduj se, zemljo Hrvatska, jer ovim današnjim činom završava tvoja dugogodišnja muka oslobodilačkog rata i poraća i svih teških godina kada su se različite teorije iz naše domovine, a i iz inozemstva širile oko kvalifikacije svega onoga što se događalo. Danas se imamo svi pravo radovati jer rat je završen, rekao je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup, na konferenciji za novinare koju je sazvao u povodu oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču

- Nismo se nadali ovako pozitivnom sudskom ishodu iako smo ga u dugogodišnjem traženju istine i pravde priželjkivali. Ante Gotovina je heroj, vojnik, čovjek koji je u siječnju 1993. godine pozvao tadašnjeg zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđu da vojnicima govori o etici u ratu i miru. Hvala Bogu da su danas "pale u vodu" kvalifikacije o udruženom zločinačkom pothvatu i etničkom čišćenju jer Ante Gotovina uvijek je nastojao da njegovi vojnici budu pravi vojnici - kazao je mons. Puljić.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Superteška 17.11.2012.

    Problem će imati samo oni koji su do sada živjeli kao da su još uvijek u ratu. Sretan sam što dva poštena čovjeka oslobođena ali ta presuda meni nije trebala da bi mi pokazala da je naš rat bio pravedan i oslobodilački. Ja sam znao istinu i prije jer sam branio Hrvatsku. Nekima je očito trebala potvrda da je to tako.

  • Michelangelo 17.11.2012.

    Čekaj malo ,znači rat je kriv zato što nam je 20 godina poslje njega ovakvo stanje u državi???

  • Trnoviti Put 17.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare