To je to što me zanima!

Pun kofer prijateljstva: Pomoć za djecu iz stradalih područja

Cilj humanitarne akcije je djeci s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije osigurati kofer s najosnovnijim osobnim stvarima koje su im potrebne
Vidi originalni članak

Društva Naša djeca grada Vinkovaca (DND Vinkovci) nastavlja svoju humanitarnu akciju za djecu s poplavljenih područja pod nazivom  ''PUN KOFER PRIJATELJSTVA 3".

Cilj humanitarne akcije je svakom djetetu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije koje je na bilo koji način prošlo kroz igraonicu "GANJA" (koju od početka prošlogodišnjih katastrofalnih poplava organizira Društvo Naša djeca grada Vinkovaca), osigurati kofer s najosnovnijim osobnim stvarima koje su im potrebne. 

Inicijativa je pokrenuta prošle godine kad su uvidjeli da humanitarna pomoć dolazi u vrećicama i kutijama, te da će se djeca sa svojim obiteljima dok im se ne obnove domovi često seliti.  Sam kofer, kao i stvari u njemu moraju biti nove i po zadanoj specifikaciji, te moraju odgovarati konfekcijskim brojevima za svako pojedino dijete. 

U prve dvije humanitarne akcije "Pun kofer prijateljstva" i "Pun kofer-novčić za kovčežić" uručeno je ili rezervirano 150 kofera prijateljstva, dok u ovoj akciji namjeravaju uručiti još njih 50-tak. 

U akciji će se prikupljati i financijska dobra koja se mogu uplatiti na financijski račun otvoren  za ovu humanitarnu akciju : Iban: HR7023400091510709464, Društvo Naša djeca Vinkovci, M. Gupca 21a - Vinkovci, s naznakom "Humanitarna akcija - Pun kofer prijateljstva 3"

Drugi način je prikupljanje materijalnih sredstva (odnosno kao i do sada donatori sami kupuju i pune kofere i šalju ih ili osobno uručuju djeci).

Službeni početak humanitarne akcije "PUN KOFER PRIJATELJSTVA 3" održan je u 24. ožujka u 20 sati u Tvornici kulture s humanitarnim stand-up comedy show  ''Štiklom u mozak, loptom u dupe - SMIJEHOM ZA GUNJU'' koji je organiziralo Društvo Naša djeca u suradnji sa stand-up komičarkom Marijanom Perinić. Uz Marijanu, koja je nastupila kao Ko- Kolinda Grabar-Kitarović i posebnog gosta Zlatana Zuhrića - Zuhre nastupili su još stand-up komičari - Marko Petar Orešković, Zvonko Kožić, Denis Rajčić i Krešimir Rich. 


Idi na 24sata

Komentari 2

  • morski konjić 31.03.2015.

    Lijepo i pohvalno ....ali bit ću malo cinična Pun kofer političara - Strankama i nezavisnima iz proračuna 50 milijuna kuna - troše kao pijana brača !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare