To je to što me zanima!

Punac je bio u Austriji gdje je otvoren račun za pranje novca

Punac Ive Sanadera bio je 2005. u Beču, ekskluzivno doznaje Jutarnji. Istražiteljima je rekao da 20 god. nije bio u Beču. Sada kaže da je taj posjet bio turistički
Vidi originalni članak

Punac Ive Sanadera navodno je USKOK-ovim istražiteljima na ispitivanju u prosincu rekao kako već 20 godina nije bio u Austriji te da ništa ne zna o računu koji je tamo otvoren na njegovo ime. 

Međutim, kako otkriva Jutarnji list, Ivo Šarić je 18. travnja 2005. sletio u Beč i pet dana kasnije odletio iz njega, što se vidi i po pečatima na fotokopiji njegove putovnice. 

Ivo Sanader opunomoćenik je Šarićeva računa te su dosad USKOK-ovi istražitelji na osnovu Šarićeva iskaza mislili da je Sanader sam otvorio račun na punčevo ime i bio organizator pranja novca.

Šarića su na ispitivanju pitali razumije li da je osumnjičenik zbog hrvatskih i austrijskih računa koji se vode na njegovo ime, a preko kojih je pronevjereno oko milijun kuna, na što je Šarić navodno čak 10-ak puta rekao da ne razumije. Jedino što je o Austriji rekao je da nije bio tamo 20 godina. 

U nedjelju je pak Jutarnjem listu 'obrazložio' taj odgovor. To se odnosilo na službena putovanja, kaže Šarić, a njegov posjet Beču 2005. je bio turistički.

Izvorni tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 71

  • think pink_1 27.05.2011.

    ća se vole zet i punac ,baš lipo .

  • Camil_1 10.05.2011.

    Kaj je ovo tuljani vu Zagrebu?

  • sanja4 24.02.2011.

    osobno poznajem starkelju. bahat pun sebe pokvaren kao i debela čer!

Komentiraj...
Vidi sve komentare