To je to što me zanima!

Lidija Bertović: Moja smjena nema osnove, nisam rastrošna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ravnateljica NP Plitvička jezera navodno je smijenjena jer je lani raspisala natječaj za nabavku luksuznog terenca. Nedavno ju se spominjalo zbog puta u Japan
Vidi originalni članak

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u srijedu je smijenio direktoricu JUNP-a Plitvička Jezera Lidiju Bertović, a prema pisanju drugih medija, to je učinio zbog njezine rastrošnosti. Bertović je razrješenje od ministra primila u četvrtak

Smjenu nam je potvrdila glasnogovornica ministarstva Dijana Sušac koja je najavila da će ministar u petak iznijeti detalje o smjeni. Navodno ju je smijenio jer je krajem prošle godine raspisala natječaj za nabavku luksuznog terenca u vrijednosti od 400 tisuća kuna, ali to je bila samo "kap koja je prelila čašu". S obzirom na karakteristike koje su bile navedene u natječaju, stvarna cijena s uračunatim PDV-om bila je 600.000 kuna

Natječaj na kraju ipak nije dovršen i osobno ga je zaustavio ministar Zmajlović. Ravnateljica se zbog natječaja na kraju ispričala priopćenjem istaknuvši da je njena odluka bila "neprimjerena i ishitrena".

Ravnateljicu su nedavno u javnosti spominjali i po rastrošnom putovanju u Japan na što je, navodno, također potrošeno više stotina tisuća kuna. Glasnogovornica je potvrdila da će ravnateljicu kao vršiteljicu dužnosti za sada zamijeniti Natalija Božičević.

Bertović: Sve mi izgleda kao puč!

Bivša ravnateljica NP Plitvička jezera je u telefonskom razgovoru za HTV rekla kako ju je na putu prema Zagrebu, malo prije Karlovca, zaustavila policija te da bez naloga pretražuje njezin automobil. 

Kazala je i kako je lokalna policija upala u njezin ured s nekim ljudima iz NP Plitvička jezera te da joj je sve izgledalo kao puč. Istaknula je kako NP posluje apsolutno transparentno.

- Na mene su stvarani veliki pritisci zadnje vrijeme. NP ima velike prihode i puno očiju je bilo usmjereno u naše poslovanje. Ja ću svoja prava tražiti na sudu, zakonske osnove za moju smjenu nema. Poslovalo se pod nadzorom. Navodno su bile neke nepravilnosti, ali apsolutno svaka revizija može doći i pregledati poslovanje - kazala je Bertović. 

- Nisam bila rastrošna. Stalno nam se nameće nekakav put u Japan, povratna karta je bila 7000 kuna i kao grupa smo dobili popust. Išli smo na konferenciju o turizmu za jugoistočnu Aziju i čak smo potpisali neke ugovore za 2015. godinu - kazala je Bertović. 

Idi na 24sata

Komentari 239

  • tomopit 21.12.2013.

    porno glumica

  • l0pov 21.12.2013.

    Uh, da mi je moci biti tako nerastrosan, barem tjedan dana, da osjetim tu skromnost, o kojoj sam do sada cuo sam na tv.

  • JosipPribanic 21.12.2013.

    Vidi joj se na faci koliko je štedljiva.Partija lijeva ili desna joj omogućila da toradi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare