To je to što me zanima!

Pupovac o ćirilici: To je pitanje očuvanja ustavnog poretka

Bez obzira jesu li potezi Vlade spretni ili nespretni, ovo je pitanje čuvanja ustavnog poretka i elementarne međuetničke stabilnosti u Hrvatskoj, rekao je Pupovac
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik SDSS-a, Milorad Pupovac, u srijedu je u Vukovaru ocijenio kako je aktualna napeta situacija zbog uvođenja dvojezičnosti opasna za Hrvatsku. Istaknuo je kako mu je žao što je došlo do narušavanja međuetničkih odnosa, obezvrjeđivanja i poništavanja Ustava i zakona koji su doneseni te do poziva na rušenje vlasti.

Pupovac smatra kako iza svega stoji politički interes, javlja Jutarnji list.

- Bez obzira jesu li potezi Vlade spretni ili nespretni, ovo je pitanje čuvanja ustavnog poretka i elementarne međuetničke stabilnosti u RH. Onaj tko to ne želi vidjeti, od predsjednika Republike do predsjednika opozicije mora znati da se igra s vatrom - kazao je Pupovac.  

Naglasio je i kako je vrijeme da se ćirilično pismo prestane koristiti kao sredstvo stvaranja neprijateljstva.

>>> Više čitajte u Jutarnjem listu

Idi na 24sata

Komentari 163

  • dom2 13.10.2013.

    Pupovac nije Hrvatski branitelj i nije sa puškom u ruci branio suverenitet slobodne i samostalne Hrvatske. Zaista ne znam od kuda mu pravo da išta kaže o domovinskom ratu i da poziva na ama bilo što u vezi Hrvatske.

  • ludom 11.10.2013.

    Ti, Pupovče, nisi pozvan da nama dijeliš savjete u našoj domovini. A kamo li o ustavnom poretku. Mi ćemo u svojoj rođenoj domovini sami sebi gazdovati, pa taman to ispalo i krivo. A ti, dragi gospodine, drži se svoje nacionane manjine, djeli njoj savjete i prodike, jer i ovako imaš veća manjinska prava nego što bi ih imao u bilo kojoj drugoj državi. I da, da ne zaboravim, pitam te ovim putem jer drugačije ne mogu, što si Ti radio i činio 1990. godine ?

  • 10.10.2013.

    Kakav stav je zauzeo, kako odrješito i odlučno govori, hladnog lica i glasa! Da se mi Hrvati ovako držimo zajedno, gdje bi nam bio kraj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare