To je to što me zanima!

Pusić o donaciji od milijun kuna: 'HNS nije primio niti lipe'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nije bilo moguće da u HNS dođe bilo kakav novac bez da ja znam, prema tome HNS nije zaprimio nikakav novac, a oni koji se spominju neka se brane, kaže Pusić
Vidi originalni članak

Na tvrdnje Josipa Sapunara koji je istražiteljima Uskoka rekao da je HNS-u prije parlamentarnih izbora 2007. donio milijun kuna, reagirala je i Vesna Pusićprva potpredsjednica Vlade i šefica HNS-a.

- HNS nije ni lipe nikakvih takvih novaca primio. Sve donacije koje je HNS primio su objavljene na našem webu, a svi koji su uključeni u bilo kakve takve transakcije s kojima HNS ni ja nemamo veze neka se i brane i objasne o čemu se radi - izjavila je Pusić nakon sjednice Vlade.

Upitana je li bilo moguće da je cijeli slučaj išao mimo nje, Pusić je to odbacila:

- Nije bilo moguće da u HNS dođe bilo kakav novac bez da ja znam, prema tome HNS nije zaprimio nikakav novac, a oni koji se spominju neka se brane i neka objasne - rekla je šefica narodnjaka.

'Izborni zakon se ne može mijenjati u izbornoj godini'

Nakon što je premijer Milanović na Vladi kazao da se Zakon o izboru zastupnika u Sabor neće mijenjati bez dogovora s oporbom, o tome je nakon sjednice Vlade progovorila i prva potpredsjednica. I ona je podsjetila da se Zakon ne može mijenjati u izbornoj godini.

- Radi se sada samo o ovih nekoliko mjeseci. Ukoliko postoji i za što postoji konsenzus oko toga možemo razgovarati. Slažem se sa stavom premijera - rekla je Pusić.

Na pitanje je li HNS-u prihvatljiv prijedlog o preferencijalnom glasovanju, kazala je da je to jedna mogućnost.

- To je svakako smjer u kojem hrvatsko izborno zakonodavstvo ide, i ići će. Hoće li to biti već na sljedećim izborima ili onima iza toga, to je predmet razgovora i rasprave - izjavila je.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • TomislavKatalinić 09.10.2014.

    Drugarice Vesnica očito postaje senilna, kriv je zub vremena...

  • stream23 09.10.2014.

    Pa normalno da HNS nije primio ni lipe kada si ti sve stavila u svoj đep.

  • tomzag 09.10.2014.

    Mafija, sused.

Komentiraj...
Vidi sve komentare