To je to što me zanima!

Pusić: Spremni smo povući punomoći bankama na sudu

Ministrica će se sljedeći tjedan sastati s ministrom vanjskih poslova Slovenije, Karlom Erjavcem. Na sastanku će raspraviti o različitim mogućnostima
Vidi originalni članak

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić prokomentirala je odluku Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Ljubljanska banka hrvatskim štedišama mora vratiti dug s kamatama. Rekla je da je riječ o jednom u nizu postupaka koji se vodi pred sudovima.

- Mi smo opetovano rekli, a to potvrđujem i sada, da je hrvatska strana spremna povući slučajeve koji se vode pred hrvatskim sudovima, dakle punomoći bankama za te sudske postupke, ukoliko uspijemo sa slovenskom stranom dogovoriti alternativan način rješavanja problema. Iza tog stava stojimo i sada -  tvrdi ministrica koja će se sljedeći tjedan sastati s ministrom vanjskih poslova Slovenije, Karlom Erjavcem. Na sastanku će raspraviti o različitim mogućnostima, a ministrica se nada da će naći i rješenje.

- Mislim da smo vrlo blizu, mislim da postoji razumijevanje ozbiljnosti situacije s obje strane i nadam se da ćemo to uspješno riješiti - zaključila je Pusić. 

Idi na 24sata

Komentari 128

  • fidron 28.01.2013.

    Jel imaju odobrenje štediša za povlaćenje punomoći? Da su Slovenci u igri, morali bi im vratiti sve do zadnje lipe, a naši bi se i vlastite matere odrekli za pečat EU.

  • oocrv 27.01.2013.

    Vidi se iz koje si stranke sve što je dodirne propadne ili ode pm

  • Lori Loredana 26.01.2013.

    Pogledajte zašto se povlaće punomoći bankama, a Hrvatska će ostati bez svog novca. Zato jer je Milanovićev brat dobio kredit od kćeri NLB 3.000.000 uz 3% kamata. To je privilegirani kredit. Više možete pročitati u Slovenskim novicama na strani: http://www.slovenskenovice.si/novice/svet/nlb-hrvaska-jih-tozi-premierju-pa-milijoni

Komentiraj...
Vidi sve komentare