To je to što me zanima!

Put putujem: Francuski par na magarcima putuje Europom

Punih pet mjeseci mladi je par putovao od Francuske do Hrvatske. Robu i ostale stvari nose im magarci, a društvo im pravi i pas Memphis. Idu sve do Grčke
Vidi originalni članak

Francuski par Guilhem (24) i Loakitia (27) svojim prikolicama ne zagađuju okoliš. S njima uštede i novac jer im ‘prikolice’ umjesto benzina piju vodu.

Njih dvoje već pet mjeseci putuju Europom u pratnji magarećeg para Tea i Uirgule, koji im tegle stvari. Krenuli su pješice iz Francuske, a uz magarce s njima putuje i pas Memphis. U srijedu su iz Italije stigli u Kukuljanovo. Parkirali su kraj pošte, gdje ih je primijetio poštar Damir Becić.

- Fotografirao sam prvo magarce jer su mi bili simpatični, a onda sam spazio umorne putnike. Šalio sam se da ću im naplatiti parkiranje, a onda smo popričali - kaže Damir. Dodaje kako su mu francuski turisti ispričali da njihove životinje dobro podnose daljine, ali i visoke temperature.

Par želi sa životinjama proputovati Europu. Procjenjuju da će im za to trebati barem dvije godine. Iz Hrvatske će otići u Bosnu, a zatim će kroz Albaniju do Grčke.

- Veseli su i otvoreni. S obzirom na to da ne govorim francuski, sporazumjeli smo se malo na talijanskom, malo na engleskom - ispričao nam je poštar Damir, koji ih je na kraju zamolio da ih fotografira.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • dilivan 28.09.2013.

    ja mislim da i magarci uživaju

  • WOMANIZER 27.09.2013.

    magarci, poznati kao lijene životinje, sigurno nisu oduševljeni putovanjem! :)

  • misko243 27.09.2013.

    i onda kazu, kolona vozila na jadranskoj magistrali 10 km... nije cudo kad je na celu onaj nijemac sa traktorom a iza njega ova dva jadna magarca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare