To je to što me zanima!

Putinov dar za prijatelja Kima: Imao Rolls Royce, Maybach, a sad dobio još jedan automobil

I dok veza između Rusije i Sjeverne Koreje postaje sve čvršća, SAD je u strahu. Boj se da će veze između Sjeverne Koreje i Kine popustiti iako je Kina jedina do sada pod kontrolom držala Kimov nuklearni program
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin poklonio je svojem prijatelju Kim Jong Unu automobil, objavili su u utorak mediji u Sjevernoj Koreji. CNN navodi kako je to još jedan znak dobrih odnosa između Rusije i Sjeverne Koreje što dodatno zabrinjava SAD.

'IZBRISAT ĆEMO NEPRIJATELJE' VIDEO Kim Jong-un na druženje s vojskom stigao s kćeri pa zaprijetio svim neprijateljima

Automobil, izrađen u Rusiji, koji je namijenjena za Kimovu osobnu upotrebu, sjevernokorejskom vođi isporučen je u nedjelju. Kimova sestra Kim Yo Jong zahvalila je Putinu i rekla kako je ovaj poklon "demonstracija posebne veze između vođa dvaju zemalja".

Američke tajne službe zbog svega su vrlo zabrinute. Zabrinjava ih i činjenica da su Rusi nedavno ciljeve u Ukrajini gađali oružjem koje su dobili od Kim Jong Una. S druge strane, boje se, da će veze između Kine i Sjeverne Koreje popustiti. Kinu SAD vidi kao jedinu kočnicu koja koliko toliko drži pod kontrolom Kimov program testiranja nuklearnog oružja.

PRODUBLJIVANJE VEZA Putin uskoro ide u posjet Kimu?

U siječnju su se sastali visokopozicionirani diplomati Sjeverne Koreje i Rusije i najavili da će Putin uskoro doći u Pyongyang. To će biti njegov prvi posjet u više od 20 godina. Kim je u Rusiji bio u rujnu i tada je rekao kako podržava Rusiju u ratu protiv Ukrajine.

Kimov vozni park

Kim je se dosada najčešće vozio u blindiranoj Mercedes-Maybach Pullman Guard limuzini koja vrijedi oko milijun dolara.

Godine 2018. je stigao na sastanak u crnom Rolls-Royceu. Ranije te godine dva blindirana Mercedes-Maybach S600 Guard vozila su isporučena iz Nizozemske Sjevernoj Koreji. U razdoblju od 2015. do 2017. Pyongyang je uvezao više od 800 luksuznih vozila, a većina ih je bila ruske proizvodnje. Tijekom Kimovog posjeta Rusiji u rujnu prošle godine Putin mu je pokazao svoju limuzinu koju je izradila kompanija Aurus. Bivši američki predsjednik Donald Trump Kimu je 2018. u Singapuru pokazivao predsjedničku Cadillac limuzinu naziva "zvijer".

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dobar loš zao No1 21.02.2024.

    Vole zapadne igračke, a kake po nama..,svoje građane drže u bijedi i na biciklima..

  • Svečenik 20.02.2024.

    Fali im još ljepousni Vučko pa da budu trio fantastikus

  • lanai goga 20.02.2024.

    Psihopata obadva ako reces rjec proti mrak te pojede kod njih nesmijes imati svoje misljenje 

Komentiraj...
Vidi sve komentare