To je to što me zanima!

Putin potpisao: U istospolnom braku zabranjeno posvajanje

Iako je potpisivanje zakona koji zabranjuje homoseksualcima posvajanje djece bila samo formalnost, ruski predsjednik Vladimir Putin izazvao je zgražanje ovim činom
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji zabranjuje homoseksualcima da posvajaju djecu, piše Reuters. Ranije ovog tjedna potpisao je zakon koji zabranjuje homoseksualnu propagandu. 

Udruge za ljudska prava osudile su taj akt jer produbljuje zločine protiv homoseksualaca. Putin, koji je prihvatio rusku ortodoksnu crkvu kao moralni autoritet i koristi je kao političku potporu, unosi u zakone konzervativne vrijednosti od prošle godine kada je počeo šestogodišnji predsjednički mandat. Posljednji 'cilj' je zaštita djece od 'nametnutog i ne tradicijskog seksualnog ponašanja'. 

Putin: Ovo nije diskriminacija

Putin i dalje tvrdi kako se ne radi o diskriminaciji. Homoseksualnost je dekriminalizirana 1991. godine nakon pada Sovjetskog Saveza, ali najnovije istraživanje pokazalo je kako 38 posto ljudi misli kako homoseksualce treba liječiti, a 13 posto da ih treba tužiti. 

- Mislim da će zakon dovesti do povećanja korupcije u procesu posvojenja, ali mnogi stranci, uključujući homoseksualce, moći će i dalje posvajati djecu - rekao je Nikolaj Aleksejev, gej aktivist.

Idi na 24sata

Komentari 305

  • ursuss 05.07.2013.

    Pa sada mi je sinulo..."Ima ih ko rusa"...to je stara uzrečica..a ima ih jer se pravilno seksaju i imaju djecu..a u Hrvatskoj je natalitet u deficitu kao i državna kasa, a zašto....... sada je jasno šta je naš problem, bit će da je previše ovih što se smatraju "ugroženim"...

  • sreckoZU 05.07.2013.

    kralju.

  • tatjana73 05.07.2013.

    Svaka čast Putine.!!!!Jedino Putin ima MUDA, nekleči ni pred kime i nitko mu se ne smje usudiit da mu sugerira iz druge zemlje.BRAVO!!!!!!! Nek između sebe prave i rađaju kad je to normalno i od Boga dano!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare