To je to što me zanima!

Putin: Rusija nije raspravljala o davanju azila sirijskom čelniku

Ruski predsjednik Vladimir Putin demantirao je nagađanja kako razmišlja o davanju azila Basharu al-Assadu. Ranije je kritizirao Zapad kada nisu zatražili povlačenje
Vidi originalni članak

Nagađanja o tome da Rusija razmišlja o davanju azila sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu ruski predsjednik Vladimir Putin demantirao je i izjavio da Rusija ne raspravlja o tome, prenosi Večernji list.

Rusija je do sada zauzimala stranu sirijskog predsjednika Al-Assada te je prilikom uvođenja UN-ovih sankcija toj zemlji optužila Zapad da potpiruje sukobe jer podupire sirijsku oporbu, a prošli je tjedan Putin kritizirao zapadne zemlje koje su odbile zatražiti od pobunjenika da se povuku iz okupiranih gradova.

Također, iz Rusije tvrde da ne žele dopustiti da se ponovi situacija koja se dogodila u Libiji, kada je NATO pomogao u svrgavanju diktatora Moamera Gadafija.

Nakon što su prošli mjesec povukle svoje veleposlanike iz Sirije, zapadne države odlučile su u potpunosti zatvoriti svoja veleposlanstva. Tako je Španjolska već zatvorila svoje veleposlanstvo, a francuski predsjednik Nicolas Sarkozy na summitu EU krajem prošlog tjedna najavio je da će i Francuska učiniti isto. Njihov će primjer slijediti i Velika Britanija, Kanada i SAD.

Sirijski promatrači iz organizacije za ljudska prava procjenjuju da je od početka nemira u ožujku 2011. godine poginulo oko 8500 ljudi, a većina žrtava su civili.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • RobertKinčeš 07.03.2012.

    no . možda se uspije iskemijati smak svijeta?i to bez asteroida.

Komentiraj...
Vidi sve komentare