To je to što me zanima!

'Putin želi uništiti Ukrajinu, samo nas NATO može obraniti'

Još uvijek smo u fazi rata, a ključni agresor je Ruska Federacija. Rusija je prijetnja globalnom poretku i sigurnosti cijele Europe, rekao je ukrajinski premijer Jacenjuk
Vidi originalni članak

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk u subotu je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi uništiti Ukrajinu kao samostalnu državu, prenosi Reuters. Jacenjuk je ustvrdio da samo NATO može obraniti Ukrajinu od agresije.

U Ukrajini je već više od tjedan dana na snazi prekid vatre koji su ispregovarali predstavnici Ukrajine, Rusije, proruskih separatista i OSCE-a. Unatoč povremenim kršenjima primirje još uvijek traje.

- Još uvijek smo u fazi rata, a ključni agresor je Ruska Federacija... Putin želi još jedan zamrznuti konflikt na istoku Ukrajine - rekao je Jacenjuk.

Poručio je da se Putin neće zadovoljiti Krimom i istočnim dijelom zemlje, koje većinom nastanjuje stanovništvo koje govori ruski jezik.

'Putinov je cilj da zauzme cijelu Ukrajinu'

- Njegov je cilj da zauzme cijelu Ukrajinu... Rusija je prijetnja globalnom poretku i sigurnosti cijele Europe - rekao je Jacenjuk.

Jacenjuk je svjestan kako NATO još uvijek nije spreman primiti Ukrajinu u članstvo, no dodao je da jedino NATO u ovim okolnostima može zaštiti Ukrajinu.

Idi na 24sata

Komentari 224

  • TVRDOGLAVI SVABO 14.09.2014.

    ja nemogu da shvatim ovog glipog jazenjuka ukrajina ima toliko duga drzavnih mjenica kojima seu garantovali vracanje duga rusima ili pradaju drzavne imovine rusima sad pokusavaju izac i podvalit svoje dugovi evropi to znaci i hrvatskim porezkim obaveznicima to znaci narodu akuó ih prime u evropu taduzenija je ukrajina ko dvaput grcka mozete zamislit kolko ce se to odrazit na euro i zivot kod nas a amerika se smije dobili bazu za rakete koje ce pucat i nama po glavi

  • Tasha007 14.09.2014.

    Briga me i za jedne i za druge i za trece, samo da bu*ale ne zapocnu treci svjetski rat, jer onda smo naje*ali svi.

  • Hrli 14.09.2014.

    Jel on zna koliko rusa živi u Ukrajini, 17 milijuna. Kao premjer što misli s njima napraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare