To je to što me zanima!

Putinov novi zakon: Kazne za psovanje od 400 do 7.500 kuna

Novi zakon zabranjuje psovanje u filmovima, kazalištu i na zabavnim događanjima. Tom se mjerom želi zaštititi i unaprijediti jezična kultura, priopćili su iz Kremlja
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje psovanje u filmovima, kazalištu i na zabavnim događanjima, piše CNN.

Prema tom zakonu svaki novi film koji sadrži nepoćudan jezik neće moći ići u distribuciju, a CD-i i knjige koji sadrže psovke bit će posebno označeni - na njima će pisati 'Sadrži vulgaran jezik'Pojedinci koji budu uhvaćeni u psovanju morat će platiti kaznu oko 400 kuna, dok će tvrtke koje se ogriješe o zakon morati izdvojiti oko 7.500 kuna.

Novi zakon koji zabranjuje upotrebu vulgarnih izraza kako bi se zaštitila i unaprijedila jezična kultura, stoji u priopćenju iz Kremlja. Zakon bi trebao stupiti na snagu 1. srpnja, ali se neće odnositi na ranije objavljena umjetnička djela, javlja ruska agencija ITAR-TASS. Nezavisnim ispitivanjem utvrdit će se što spada u vulgaran jezik.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • kastigador 08.05.2014.

    Bravo, tako treba. Kad slučajno (po)gledam te novije američke filmove i serije, i onda kako su pažljivo prvedene na hrvatskom, sa posebnom skoro "pobožnom" pažnjom na to da se svaka psovka i vulgarnost koja je u originalu prenese i hrvatskim gledateljima, mislim si, ala su jadni ti koji moraju prevoditi to smeće i oni koj će kasnije to da konzumiraju.

  • sceletroy 07.05.2014.

    vidim da dosta vas ne kuži razliku između psovanja u kulturnim ili zabavnim manifestacijama od psovanja u javnosti.

  • Robi K. (IIIa) 07.05.2014.

    Srića šta Zdravko Mamić nije Rus :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare