To je to što me zanima!

Putinova nova vojna doktrina: Rusiji najveća prijetnja NATO

Prema novoj vojnoj doktrini glavne vanjske prijetnje zemlji su širenje vojnih sposobnosti NATO-a i detribalizacija u više regija, izvijestila je agencija RIA
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je novu vojnu doktrinu, izvijestio je u petak Kremlj.

Prema novoj doktrini glavne vanjske prijetnje zemlji su širenje vojnih sposobnosti NATO-a i detribalizacija u više regija, izvijestila je agencija RIA. Glavne unutrašnje prijetnje su aktivnosti s ciljem destabilizacije situacije u zemlji i terorističke aktivnosti, prenosi Reuters.

Kako prenosi RT, bit doktrine nije se promijenila u odnosu na prijašnju verziju. Ruska vojska i dalje je obrambeno oruđe koje će država upotrijebiti kao posljednje moguće rješenje. Nepromijenjen je i odnos prema nuklearnom oružju - Rusija ih je i dalje spremna upotrijebiti kako bi se zaštitila od vojnog napada, nuklearnog ili običnog, koji prijeti njenoj egzistenciji.

U novim dijelovima doktrine stoji kako NATO kršeći međunarodno pravo na sebe preuzima globalne funkcije. Navodi se i kako je jedan od ciljeva ruske vojske zaštita nacionalnih interesa na arktičkom području.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • morbid_angel 29.12.2014.

    nemate vi pojma sta ce sve rusija napraviti,samo gledajte :P

  • MrJinks 27.12.2014.

    Dobro je napravio kad je pročitao te kolonjaliste sta hoče zagospodariti svijetom preko NATO-a i koje kavih unija ...stače im on na kraj ....samo gledajte .....nemojte se vi za rusiju brinuti nego gledajte hrvatsku sta ima svaki dan po 500 novih klošara na ulici zbog vaših zapadnih idola ...uskoro če vam djeca biti robovi ...ovce

  • dabadabadu 26.12.2014.

    A sto bi Kina rekla da NATO ude u Rusiju,ima i on Azijske saveznike tako da nije on sam u ovoj prici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare